RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht - Ajax afgelast vanwege zware storm

UTRECHT - De KNVB heeft alle voetbalwedstrijden van zondag afgelast vanwege de verwachte storm. Daaronder ook FC Utrecht - Ajax van 12.15 uur. Het is nog niet bekend wanneer de wedstrijd wordt ingehaald. Naast al het Eredivisie-voetbal gaat ook een streep door de amateurwedstrijden.

"Na veelvuldig overleg met de Eredivisieclubs, gemeentes, politie en KNVB is geconcludeerd dat door de verwachte weersomstandigheden de veiligheid van de supporters en spelers niet kan worden gewaarborgd. Ook de wedstrijden in het gehele landelijke amateurvoetbal gaan niet door", staat in een statement.

STORMACHTIG WEER
Voor morgenmiddag is door het KNMI in De Bilt code oranje afgekondigd voor het hele land vanwege storm Ciara. De storm neemt volgens verwachting naarmate de dag vordert in kracht toe, oplopend tot windstoten met een kracht van 120 kilometer per uur.

Voetbalbond KNVB vindt het onverantwoord om spelers en toeschouwers in deze omstandigheden de weg op te sturen. Hierdoor is alles afgelast. Naast FC Utrecht - Ajax gaat het in de Eredivisie om AZ - Feyenoord, Sparta Rotterdam - ADO Den Haag en FC Emmen - FC Twente.

INHAALDATUM NOG NIET BEKEND
"De komende dagen wordt in nauw overleg met de clubs, lokale overheden en overige betrokkenen bekeken wanneer deze wedstrijden kunnen worden ingehaald", aldus de KNVB.

Het is nog niet bekend wanneer FC Utrecht - Ajax wordt ingehaald. "Gezien de volle speeldagenkalender en de Europese verplichtingen van Ajax en AZ en de bekerwedstrijden van Feyenoord en FC Utrecht wordt het een flinke puzzel om een zo gunstig mogelijke inhaaldatum te vinden", stelt de bond.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -