RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

John van den Brom over afgelasting FC Utrecht-Ajax: 'Je kan het risico niet lopen'

1/2
UTRECHT - John van den Brom vindt het een begrijpelijke beslissing dat FC Utrecht - Ajax is afgelast. Vanwege de verwachte storm heeft de KNVB door alle voetbalwedstrijden van zondag een streep gezet. "Ik denk niet dat je met dit soort omstandigheden het risico mag en kan lopen, voor spelers en supporters", aldus Van den Brom.

Van den Brom: "Het is aan de KNVB om nu een oplossing te vinden"


"Ik kreeg om kwart voor vijf te horen toen ik terug reed vanuit de club naar huis. Jordy Zuidam gaf het nieuws door dat de KNVB besloten had om alle wedstrijden eruit te halen. Het is niet anders", vertelt de Amersfoortse trainer in het radioprogramma Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht.

"Ik denk wel dat het een verstandige beslissing is. Ik denk niet dat je met dit soort omstandigheden het risico mag, kan en moet lopen, voor spelers en supporters. Ik ben vooral blij dat ze vandaag de beslissing nemen, en niet morgenochtend. Dat was ook nog een optie. Maar er is goed geluisterd naar de voorspelling. Ze hebben in mijn ogen de enige juiste beslissing genomen", zegt Van den Brom.

De trainer van FC Utrecht heeft nog geen idee wanneer FC Utrecht - Ajax ingehaald zal worden in de Galgenwaard. "Komende week zeker niet, omdat we met de bekerwedstrijd zitten. Dat geldt ook voor Ajax. Ajax heeft ook nog de Europa League, dus het is aan de KNVB om daar een passende oplossing voor te vinden. Dat zal heus gebeuren", vertelt de oefenmeester.

Van den Brom heeft alle spelers van FC Utrecht een vrije dag gegeven voor zondag. De volgende wedstrijd van de Domstedelingen is donderdag, als de kwartfinale in de KNVB Beker tegen Go Ahead Eagles op het programma staat. "We kunnen ons daar nu op gaan focussen", aldus Van den Brom.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -