RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Handballers Houten stevenen af op play-offs om lijfsbehoud: 'Zorgen dat iedereen fit is'

1/2
HOUTEN - De play-offs om lijfsbehoud van de BENE-League komen steeds dichterbij voor de handballers van The Dome/Houten. Zaterdagavond verloren de Houtenaren met 28-24 van directe concurrent Volendam.

Handbal-trainer Rick Louw: 'We zien de resterende duels als oefenduels"


"We speelden niet met het mes tussen de tanden", vertelt trainer Rick Louw tegenover RTV Utrecht. "Zij deden dat wel omdat ze nog echt om directe handhaving strijden."

Aan het eind van het seizoen spelen de twee laagst genoteerde Nederlandse ploegen tegen elkaar in een best-of-five om handhaving. Houten is op dit moment de laagst genoteerde Nederlandse ploeg met 6 punten. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft Houten 6 punten minder dan . Aalsmeer de derde laagste Nederlandse ploeg heeft 7 punten meer dan Houten.

Zorgen dat iedereen gebrand is om de play-offs te winnen"
Rick Louw

VEREDELDE OEFENWEDSTRIJDEN
Volgende week neemt Houten het op tegen nummer twee Lions. Als Houten verliest en Aalsmeer wint van Neeerpelt en/of Volendam wint van VisÚ dan is deelname aan de play-offs een feit. "We hebben een trouwe aanhang. Het leeft echt binnen de vereniging en de regio dat we op het hoogste niveau spelen", aldus Louw. "We hebben afgesproken dat we de laatste wedstrijden als veredelde oefenwedstrijden zien. We weten dat wie die moeten gaan spelen."

"We werken rustig stapje voor stapje richting die play-offs", vertelt de oefenmeester die hoopt voor de Houtense vereniging dat het hem gaat lukken om de ploeg in de BENE-League te houden. "Natuurlijk is de Eredivisie ook een mooi podium. Maar topploegen kijken toch naar de BENE-League", daarmee doelt Schep over de keuze van spelers om voor Houten uit te komen."

Er staan nog vier wedstrijden op het programma in de BENE-League. "Daarin willen we veel spelers speeltijd geven en ervoor zorgen dat iedereen gebrand is om de play-offs te winnen."

VERTREK
Afgelopen week kwam naar buiten dat trainer Rick Louw aan het einde van dit seizoen vertrekt. "Ik heb aangeboden nog wat dingen op de achtergrond te doen voor Houten."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -