RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van Wolfswinkel maakt na maanden revalidatie rentree: 'Gevoel is geweldig'

1/2
WOUDENBERG - Woudenberger Ricky van Wolfswinkel heeft zaterdagavond zijn rentree gemaakt bij FC Basel. De aanvaller moest de afgelopen maanden revalideren nadat hij een aneurysma had in zijn hersenen.

Van Wolfswinkel vanuit Zwitserland over zijn rentree


"Het moeilijke was dat ik niet wist of de revalidatie echt maar zes maanden zou duren", spreekt Van Wolfswinkel vanuit Zwitserland. "Het gevoel om weer terug te zijn is geweldig en geniet ik nog steeds van, nog veel meer dan van het goede resultaat als ik eerlijk ben." FC Basel won op bezoek bij FC Zürich met 0-4. Van Wolfswinkel, die in het verleden ook uit kwam voor FC Utrecht, viel tien minuten voor het einde van de wedstrijd in.

"Ik ga nog lekker een paar maanden vlammen en proberen een basisplek te veroveren", aldus de Woudenberger.

ANEURYSMA IN DE HERSENEN
Van Wolfswinkel kreeg aan het einde van de zomer te horen dat hij een aneurysma in zijn hersenen had. Dat is een verwijding van wand van een slagader, die kan leiden tot een hersenbloeding. Enkele weken daarna werd hij daar succesvol aan geopereerd.

Het was bij toeval dat het aneurysma ontdekt werd. Nadat hij een hersenschudding had opgelopen tijdens een wedstrijd, moest die gecontroleerd worden.

Toen de aandoening werd vastgesteld werd aangenomen dat Van Wolfswinkel een compleet seizoen niet in actie zou kunnen komen. "Omdat het zo gaat, hopen we dat het herstel sneller gaat dan voorspeld", zei Ricky's vader Arno eerder tegen RTV Utrecht. "Maar een datum plakken ze er nog niet op."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -