RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Janssen begonnen aan revalidatie in Zeist: 'Strijdbaar om terug te keren'

1/2
UTRECHT - FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen is enorm strijdbaar nu hij is begonnen aan zijn revalidatietraject. 'Ik ben zeker nog niet klaar om te stoppen met voetballen', vertelt de verdediger.

Volgend seizoen ben ik weer aan de beurt"
Willem Janssen

"Het gaat goed", begint Willem Janssen zijn verhaal in Namen en Rugnummers. De aanvoerder van FC Utrecht scheurde zijn voorste kruisband van zijn rechterknie af in het bekerduel met FC Eindhoven. Janssen is vorige week succesvol geopereerd en nu begonnen aan zijn revalidatie bij de KNVB in Zeist. "De faciliteiten daar zijn fantastisch en het is in goed overleg met de club gebeurd. Ik heb een lange weg te gaan en dan kan je het beter in alle rust doen."

Voor Janssen is het zijn tweede kruisbandblessure. In zijn eerste seizoen bij FC Utrecht scheurde hij zijn linkerkruisband. De 33-jarige verdediger heeft nu opnieuw een lange revalidatie voor de boeg. "De grootste klap was bij de diagnose", vertelt Janssen. "Maar eigenlijk vanaf het moment dat ik geopereerd was kijk ik alweer vooruit. Ik ben heel strijdbaar om terug te keren."

Ik ben zeker nog niet klaar om te stoppen met voetballen"
Willem Janssen

GEEN VERDERE SCHADE
De knie van Janssen is verder in orde. Zijn kraakbeen is niet aangetast. "Wat dat betreft valt de schade mee", zegt hij opgelucht. "Ik ben nu anderhalve week na de operatie. Ik doe nu vooral spierspanning oefeningen en loop nog op krukken. Misschien dat ik volgende week al het zwembad in ga."

Dat Janssen zo snel mogelijk wil terugkeren daar maakt hij geen geheim van als presentator René van den Berg over de revalidatie begint, waar normaal zo'n negen maanden voor staat. "Nee, zes René", zegt Janssen stellig. "Bij mijn andere knie ging de revalidatie heel voorspoedig. Zo'n scenario heb ik weer in mijn hoofd. Ik ben zeker nog niet klaar om te stoppen met voetballen."

SANÉ
FC Utrecht heeft dit weekend Lamine Sané vastgelegd. De transfervrije 32-jarige Fransman met Senegalese roots heeft in de Domstad een contract tot het einde van het seizoen getekend. "Het is goed dat er een versterking bij is", zegt Janssen. "Het is moeilijk te accepteren dat je nu voor een hele lange tijd niet meetelt. Volgend seizoen ben ik weer aan de beurt."

Willem Janssen staat het liefst over zes maanden alweer op het veld


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -