RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Van de Zandschulp na uitschakeling: 'Leren van wedstrijden als deze'

1/3
VEENENDAAL - Botic van de Zandschulp is er niet in geslaagd de hoofdfase van het ABN Amro Toernooi te bereiken. De tennisser uit Veenendaal werd zaterdag uitgeschakeld in het enkelspel en ging zondag ook in het dubbelspel ten onder.

Jammer genoeg mocht het niet zo zijn vandaag"
Botic van de Zandschulp

Van de Zandschulp nam het samen met Tallon Griekspoor op tegen Henri Kontinen uit Finland en de Duitser Jan-Lennard Struff. De eerste set ging met 6-3 naar het Duits-Finse duo. Van de Zandschulp en Griekspoor hadden het moeilijk met de harde service van Struff, die onlangs op de Australian Open nog indruk maakte met goed spel tegen latere winnaar Novak Djokovic.

Het Nederlandse duo groeide daarna in de wedstrijd en kwam er beter en beter in. Bij een 4-4 tussenstand werden er liefst drie breekpunten weggewerkt, waarna de game alsnog gewonnen werd. Daarna pakten Struff en Kontinen het initiatief weer en beslechtten zij de tweede set uiteindelijk ook in hun voordeel: 6-3, 7-5.

Botic van de Zandschulp in gesprek met Menno Schilder


"Jammer genoeg mocht het niet zo zijn vandaag", vertelde de Veenendaler in gesprek met RTV Utrecht. "De eerste set was lastig, omdat we al vrij snel gebroken werden. Maar in de tweede set hadden we zeker kansjes om te winnen, ja." Ondanks de kansen werd de tweede set niet gewonnen, waardoor het avontuur van Van de Zandschulp en Griekspoor al vroeg ten einde kwam. "De laatste tijd hebben we weinig gedubbeld, dat willen we nu wel weer gaan oppakken."

WERELDRANGLIJST

Van de Zandschulp staat op dit moment op plaats 202 van de wereldranglijst. Dubbelpartner Griekspoor staat iets hoger (175) en reikte onlangs zelfs tot de Australian Open. Dat is iets waar Van de Zandschulp zich aan spiegelt, omdat hij daar op termijn richting de top 100 wil. "Daarom moet ik veel trainen en veel wedstrijden. Dan doe je meer ervaring op en wordt het steeds wat makkelijker."

Van wedstrijden als deze leer ik veel"
Botic van de Zandschulp

RTV Utrecht sprak ook nog met Tallon Griekspoor (dubbelpartner van Van de Zandschulp)
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht