RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zuidam blij met aanwinst Sané: 'Vertrouwen erin dat hij donderdag speelgerechtigd is'

UTRECHT - Technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht hoopt dat de kersverse aanwinst Lamine Sané donderdag speelgerechtigd is. De Domstedelingen nemen het dan in de kwartfinale van de KNVB Beker op tegen Go Ahead Eagles.

Sané heeft heel wat ervaring"
Jordy Zuidam

Sané moet nog vrijgegeven worden vanuit de Amerikaanse voetbalcompetitie MLS. De Fransman is dit weekend transfervrij overgekomen van Orlando City. "Die competitie loopt anders waardoor hij aan het einde van het contract zat", laat Zuidam weten aan RTV Utrecht. "We gaan er alles aan doen om hem speelgerechtigd te krijgen. We zijn daarin afhankelijk van de MLS wanneer hij wordt vrijgegeven. We hebben er goede hoop op dat dit op tijd lukt."

Volgens Zuidam is Sané een regelrechte versterking. "Het is een lange sterke verdediger. Hij heeft heel wat ervaring in internationale competities", aldus de technisch directeur die ook puur had kunnen kiezen voor de jeugd. "We hebben de laatste jaren met de club enorme stappen gemaakt. De jeugd ook. Ik denk dat als je nu kijkt hoe Jong FC Utrecht presteert en de overige jeugdelftallen dan zie je dat wij ons goed ontwikkelen. Tommy St. Jago is bijvoorbeeld iemand waarin we heel veel vertrouwen hebben. Dat neemt niet weg dat je ook moet kijken naar de balans in de selectie."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -