RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amrabat maakt naam in Italië: 'Maar FC Utrecht zit voor altijd in mijn hart'

1/3
UTRECHT - Voetballer Sofyan Amrabat was de afgelopen weken veelvuldig in het nieuws. De voormalig speler van FC Utrecht verdiende onlangs een miljoenentransfer naar Fiorentina en was zaterdag nog de grote uitblinker bij Hellas Verona, dat met 2-1 won van de regerend landskampioen Juventus.

Sofyan Amrabat over voetballen in ItaliŽ, zijn miljoenentransfer & FC Utrecht


Amrabat kende ondanks zijn leeftijd, 23 jaar is hij pas, al een veelbewogen carriŤre. Het seizoen 2016/17 betekende zijn grote doorbraak in de hoofdmacht van de Domstedelingen. De play-offs om Europees voetbal werden gewonnen en als kers op de taart werd de middenvelder voor 4 miljoen euro verkocht aan toenmalig landskampioen Feyenoord. Lang bleef de 14-voudig Marokkaans international niet in Rotterdam, want al na een seizoen maakte hij de overstap naar het Belgische Club Brugge. Ook daar verbleef de geboren Blaricummer maar ťťn voetbaljaar. Afgelopen zomer besloten de Belgen hem te stallen in ItaliŽ, bij Hellas Verona.

HELLAS VERONA
"Verona is heel mooi", vertelde Amrabat in gesprek met RTV Utrecht-presentator Renť van den Berg. Toch had Amrabat niet verwacht in dit stadium van zijn carriŤre in ItaliŽ terecht te komen, geeft hij toe. "Eerlijk gezegd niet, maar ik doe niet aan carriŤreplanning en dit kwam op mijn pad. Toen mijn zaakwaarnemer er mee kwam wist ik niet veel over de club en ben ik navraag gaan doen."

Verona is heel mooi, ik ben hier met open armen ontvangen"
Sofyan Amrabat

Tot zijn eigen verbazing was iedereen heel positief over de Serie A-ploeg, die op dit moment verrassend genoeg zesde staat op de ranglijst. "Ik ben onderzoek gaan doen en iedereen was super lovend en vertelde me mooie verhalen over de supporters en de club. Daar was niets aan gelogen, ik ben hier met open armen ontvangen." Dat Amrabat zich zo goed thuis voelt in Verona was direct te merken aan zijn prestaties. Vanaf het begin van het seizoen is hij een vaste waarde en de laatste maanden ontpopte hij zich steeds vaker tot sterkhouder op het middenveld van Hellas.

MILJOENENTRANSFER
Het maakte dat hij zich in de winterstop al mocht verheugen op belangstelling van diverse Italiaanse clubs. Napoli zou interesse hebben, maar uiteindelijk werd het Fiorentina, dat Amrabat aan het eind van het seizoen voor liefst 20 miljoen euro overneemt van Club Brugge. De club uit Florence is in handen van een Amerikaanse miljardair, die zijn ambities niet onder stoelen of banken steekt. "Ik hoop de komende jaren succes te boeken met Fiorentina. Zij hebben hele mooie plannen en mikken op Champions League-voetbal. Daarna willen we zelfs voor het kampioenschap gaan."

Ik heb een prachtige tijd gehad bij FC Utrecht, die club zit voor altijd in m'n hart"
Sofyan Amrabat

FC UTRECHT
De transfer van Amrabat werd met gejuich ontvangen op de burelen van FC Utrecht, zo vertelde eigenaar Frans van Seumeren onlangs in Een Berg Sport. Want Amrabat genoot zijn opleiding in de Domstad en dus ontvangt de club een riante vergoeding nu de middenvelder na dit seizoen naar Florence vertrekt. Daar is Amrabat - die niet vergeten is waar hij vandaan komt - blij mee. "Want FC Utrecht blijft gewoon m'n club. Ik heb er tien jaar gespeeld en die club zit in m'n hart. Hopelijk kunnen ze in de toekomst nog meer aan me verdienen."

 Amrabat speelde tussen 2007 en 2017 bij FC Utrecht, waar hij zijn grote doorbraak beleefde Amrabat speelde tussen 2007 en 2017 bij FC Utrecht, waar hij zijn grote doorbraak beleefde | Foto: FCUPhoto


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -