RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Blijdschap bij Dalto na halen play-offs: 'Dit is een mooie tussenstap'

1/2
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - De korfballers van Dalto slaagden er zaterdag in zich te plaatsen voor de play-offs om promotie naar de Korfbal League. De club uit Driebergen won met 37-23 van ODIK en is als koploper van de Hoofdklasse B drie speelronden voor het einde al zeker van deelname aan de nacompetitie.

Dalto-coach Barry Schep in gesprek met RTV Utrecht


De plaatsing voor de play-offs leidde tot blijdschap bij Dalto-coach Barry Schep. Schep werd een klein jaar geleden aangesteld als coach van de korfbalformatie, met als missie van Dalto weer een trotse en stabiele Korfbal League-ploeg te maken. "Natuurlijk is het gisteren wel even gevierd, maar eigenlijk is het een tussenstap, want het uiteindelijke doel is het winnen van de play-offs. Dat past bij een club als Dalto."

PROMOTIEDROOM

Het Driebergense Dalto is van oudsher één van Nederlands bekendste korfbalclubs. Het staat bekend om haar fanatieke aanhang - de D-Side - maar bivakkeert nu al een aantal jaren in de zaal op Hoofdklasse-niveau. "Binnen de club verlangt men echt weer naar de tijden van vroeger, toen Dalto nog meespeelde om de prijzen op het hoogste niveau", aldus Schep. "Iedereen wil dolgraag en het gaat nu heel erg voortvarend, maar we moeten nog enorme stappen maken, willen we klaar zijn voor promotie."

ZWARE ROUTE

De voorbije jaren strandde Dalto steeds vroegtijdig in pogingen om te promoveren. De nummers 1 en 2 van de Hoofdklasse A en Hoofdklasse B treffen elkaar in kruisfinales en daarna treffen de twee overgebleven ploegen elkaar in een onderlinge strijd, met als inzet een zo felbegeerd ticket voor de Korfbal League. De verliezer van de finale heef echter nog een 'narrow escape', want die treft de nummer 9 van de Korfbal League en mag dus op herkansing in de jacht op promotie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht