RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Unieke inzameling voor oud-voetballer Joey Snijders

1/3
VIANEN/AMERSFOORT - Komende zaterdag is het exact vijf jaar geleden dat GVVV-voetballer Joey Snijders zwaar gewond raakte bij een auto-ongeluk. De Amersfoorter kreeg op 15 februari 2015 een hersenbloeding achter het stuur. Het ongeluk betekende het einde van zijn voetballoopbaan.

Om geld op te halen voor de verdere revalidatie van de oud-voetballer, reist Bastiaan Manschot uit Vianen zaterdag, op de kop af vijf jaar na het ongeluk, langs de sportparken van de 16 clubs die ten tijde van het ongeluk in de Topklasse speelde. Manschot begint om half 7 in de ochtend bij Hoek in Zeeuws Vlaanderen, en hoopt zijn reis in de avond af te sluiten bij ONS Sneek in Friesland.

Manschot leerde de familie drie jaar geleden kennen. "Ik kende ze persoonlijk niet, maar ik wilde ze steunen." Via de stichting Geloofshelden, waar hij nauw bij betrokken is, organiseerde Manschot in 2017 een benefiettoernooi voor Sneijders op de velden van VVIJ en IJFC in IJsselstein. Later begon hij oud ijzer in te zamelen. "Ik wil Joey ijzersterk krijgen, en ik stop daar pas mee als ik het lichamelijk niet meer kan."

 De route die Bastiaan Manschot zaterdag aflegt De route die Bastiaan Manschot zaterdag aflegt | Foto: Google Maps_bewerking RTV Utrecht

STEUN HARD NODIG
"We moeten aandacht blijven geven aan Joey en we moeten hem en zijn familie blijven steunen", zegt Manschot, die rond 15.15 verwacht in Bunschoten-Spakenburg te zijn. Daar bezoekt hij eerst IJsselmeervogels en daarna Spakenburg. Via Nijkerk -ook Sparta speelde destijds in de Topklasse- zal hij rond 17.00 uur in Veenendaal bij GVVV arriveren.

Na GVVV volgen nog drie clubs: HHC Hardenberg, SC Genemuiden en als afsluiter ONS Sneek. "Het geld dat ik hoop op te halen is om Joey ijzersterk te laten worden en hem te leren hoe hij zich meer en meer zelf in zijn rolstoel kan redden," besluit Manschot.
Manschot begint zijn groundhoptoer om 07.30 bij Hoek. Daarna gaat het via Kozakken Boys, Barendrecht, Capelle en Excelsior Maassluis naar Schevingen. Via Rijnsburgse Boys, FC Lisse en Ajax komt hij rond 15.15 aan bij IJsselmeervogels en Spakenburg. Daarna gaat de reis via Sparta Nijkerk naar GVVV. Van Veenendaal lopen de laatste etappes naar HHC Hardenberg, SC Genemuiden en ONS Sneek, waar Manschot ond 20.00 hoopt aan te komen.
Behalve via het initiatief van Bastiaan Manschot is de laatste jaren ook op andere manieren geld ingezameld voor Joey Snijders. Zo werd bij Snijders' oude club VVZA in Amersfoort al eens een toernooi met verloting georganiseerd om geld in zamelen voor zijn revalidatie. En er is een gironummer op de website Keeponfightingnah.nl.

 Joey Snijders wordt door zijn broer Dave het veld op gereden voor het benefiettoernooi bij VVZA, in 2016 Joey Snijders wordt door zijn broer Dave het veld op gereden voor het benefiettoernooi bij VVZA, in 2016 | Foto: Namen & Rugnummers_Bert Kous


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -