RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Halve finale lonkt voor FC Utrecht: 'Wij zijn op volle oorlogssterkte, fit en gretig'


UTRECHT - FC Utrecht bereidt zich met een nagenoeg fitte selectie voor op de wedstrijd in de kwartfinale van de KNVB Beker, op bezoek bij Go Ahead Eagles. Nieuwkomer Lamine Sané en middenvelder Joris van Overeem sluiten aan bij de groep. "Als je het zo bekijkt zijn we er alleen maar op vooruit gegaan", zegt trainer John van den Brom.

John van den Brom: "Natuurlijk zijn wij favoriet voor morgen"


Volgens de oefenmeester uit Amersfoort is de afgelaste wedstrijd tegen Ajax niet nadelig voor FC Utrecht. "Het voordeel is dat je fitter aan de wedstrijd tegen Go Ahead kan beginnen", aldus Van den Brom. "En het is ook een voordeel dat we twee spelers erbij hebben kunnen voegen. Lamine Sané hebben we aangetrokken, hij is speelgerechtigd en gaat mee. Joris van Overeem komt terug uit een blessure en is fit genoeg."

Van den Brom kijkt uit naar het uitduel in De Adelaarshorst, maar zegt alles te weten van de Eagles. "Zij hebben ook blessures en schorsingen achterin, dus ze moeten schuiven, maar ze hebben geen verrassingen voor ons. Ze hebben heel lang in een winnende formatie gespeeld, volgens mij 23 wedstrijden ongeslagen op rij. Dat zegt iets over de kracht van Go Ahead", vertelt hij.

Er zijn genoeg ingrediënten om er een mooie pot van te maken"
John van den Brom, trainer FC Utrecht

"Het is in een authentiek stadion, dat afgeladen vol zal zitten. Het veld is goed. Wij zijn op volle oorlogssterkte, fit en gretig voor de wedstrijd. Het doel is om die wedstrijd te winnen en de halve finale te spelen. Dat zijn genoeg ingrediënten om er een mooie pot van te maken", aldus Van den Brom.

FAVORIETENROL
Verdediger Justin Hoogma weet waar de kracht van Go Ahead Eagles, de nummer vijf van de Eerste Divisie, ligt. "Ze hebben heel veel snelheid voorop en hun centrum wil graag voetballen. Het is een goed voetballende ploeg. Ik verwacht niet dat ze achterover gaan leunen, maar gewoon druk gaan zetten. Daar zullen we ons tegen moeten wapenen."

Justin Hoogma: "We moeten constanter worden, dat vinden we ook van elkaar"


"We moeten zelf constanter worden, dat vinden we ook van elkaar. Tegen ADO speel je makkelijk en win je 4-0, en dan tegen VVV (1-1) gaat het weer heel moeizaam. Daarin moeten we ons verbeteren en daar hebben we een mooie kans voor", aldus de centrale verdediger.

Van den Brom rekent op de aanvallende kwaliteiten van zijn ploeg. "Daar ligt onze kracht van het elftal. We moeten heel scherp zijn en goed omgaan met de kansen die we krijgen. Dát wij kansen gaan krijgen, daar ben ik wel zeker van."
De KNVB Beker-wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en FC Utrecht is donderdag vanaf 18.00 uur live te volgen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht. Het duel begint om 18.30 uur.
"Wij kunnen het spel maken en veel kansen creëren. Alleen de afwerking moet beter. Als dat lukt en gaat, dan maak je het jezelf makkelijker. Natuurlijk zijn wij favoriet voor morgen. Het zou raar zijn als je dat niet zegt, maar daar moet je ook mee omgaan", zegt de trainer.

OP WEG NAAR EUROPA
Het cliché over bekervoetbal komt altijd weer naar boven, zo vlak voor de kwartfinale. Het is de snelste weg naar Europees voetbal. Bekerwinst levert een plek in de groepsfase van de Europa League op. En dat is slechts drie zeges weg. "Zo snel kan het gaan, maar eerst deze wedstrijd", lacht Hoogma.

Het is nog maar drie wedstrijden en dan heb je Europees voetbal. Wat wil je nog meer?"
John van den Brom, trainer FC Utrecht

Van den Brom hoopt dat zijn spelers zich daar ook bewust van zijn. "Ik verwacht dat ze gretig zijn, agressief zijn en energie geven. Met passie en met het hart spelen om de volgende ronde te halen. We zitten dicht tegen de finale aan, waar je allemaal graag naartoe wil. Het is nog maar drie wedstrijden en dan heb je Europees voetbal. Wat wil je nog meer? Dat begint morgen en daar zullen we alles aan doen."

LAMINE SANE
Van den Brom heeft een goede eerste indruk gekregen van Lamine Sané, de ervaren centrale verdediger die afgelopen weekend transfervrij aangetrokken is. "Het is een speler die we zochten om onze verdediging te versterken, als dat gevraagd wordt. Het biedt meer mogelijkheden in de centrale verdediging. Hij is een ervaren jongen die er fit uitziet en die enorm goed in de groep ligt binnen korte tijd", zegt de trainer.

 Sané in gesprek met Van den Brom Sané in gesprek met Van den Brom | Foto: RTV Utrecht

Ook Hoogma, mede-centrale verdediger, heeft al kennisgemaakt met Sané. "Ik denk dat als je naar zijn cv kijkt, naar de clubs die hij heeft gehad, en wat voor staat van dienst hij heeft... Dat is indrukwekkend. Hij is een goede toevoeging voor ons. Hij is heel open, we praten wel gewoon maar niet zozeer voetbalinhoudelijk", aldus Hoogma.

VERWACHTE OPSTELLING
Afgaand op de afsluitende training lijkt Sané niet in de basis te beginnen bij FC Utrecht. Urby Emanuelson zal waarschijnlijk de rechter centrale verdediger zijn, in een defensie met Sean Klaiber, Hoogma en Mark van der Maarel. Het middenveld zal bestaan uit Simon Gustafson, Adam Maher en Sander van de Streek. In de aanval lijkt Jean-Christophe Bahebeck de spitspositie in te vullen, met Gyrano Kerk en Kristoffer Peterson op de vleugels.

Adrián Dalmau, Willem Janssen, Maarten Paes en Mitchell van Rooijen zijn niet beschikbaar.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -