RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

De Goede weer beste hockeyster van de wereld

ZEIST - Eva de Goede is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot beste hockeyster ter wereld. De 30-jarige speelster uit Zeist kreeg de voorkeur boven onder anderen Frédérique Matla, die ook tot de zes kandidaten behoorde. De Goede veroverde afgelopen jaar met Amsterdam de Nederlandse titel en won met Oranje het EK en de eerste editie van de Pro League.

De aanvoerster van de nationale ploeg ontving de prijs, een trofee in de vorm van een ster, uit handen van bondscoach Alyson Annan die zelf een dag eerder voor het derde jaar op rij was uitgeroepen tot beste vrouwencoach ter wereld. "Vorig jaar verbaasde het niemand dat jij won en nu weer niet", zei Annan in Buenos Aires, waar de hockeysters zijn voor twee wedstrijden in de Pro League tegen Argentinië. "Voor het tweede jaar op rij de beste hockeyster ter wereld, ik ben heel trots op je."

De verkiezing wordt gehouden onder nationale bonden, spelers, fans en journalisten. De Goede, die in het verleden ook voor Kampong uitkwam, kreeg ruim 33 procent van de stemmen, iets meer dan de Argentijnse Carla Rebecchi die met 29 procent als tweede eindigde. Rebecchi was de favoriet bij de fans en de spelers, De Goede kreeg de meeste stemmen van de bonden.

"Het voelt geweldig om deze individuele prijs te winnen, dat betekent heel veel voor me", zei De Goede. "Het is nooit mijn doel om de beste te zijn, maar om het beste van mezelf te geven voor het team en daarmee prijzen te winnen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -