Judoka's Van 't End en Korrel voorgedragen voor Tokio

Noël van 't End is wereldkampioen
Noël van 't End is wereldkampioen © RTV Utrecht
HOUTEN/VIANEN - De selectiecommissie van Judo Bond Nederland gaat Noël van 't End en Michael Korrel bij NOC*NSF voordragen voor de Olympische Spelen in Tokio. Houtenaar Van 't End is regerend wereldkampioen in de klasse tot 90 kilo, Korrel uit Vianen komt uit in de klasse tot 100 kilo.
Voor Van 't End wordt het zijn tweede olympische avontuur, na Rio 2016. Korrel staat voor zijn eerste Spelen. Zij dienen op 2 juni 2020 nog wel te voldoen aan de internationale eisen voor kwalificatie.
Michael Korrel gaat debuteren op de Spelen
Michael Korrel gaat debuteren op de Spelen © Orange Pictures
"We hebben als selectiecommissie gebruikgemaakt van de mogelijkheid om in een vroeg stadium judoka's aan te wijzen", licht directeur topsport Tjaart Kloosterboer toe. "Het gaat nu om de gewichtsklassen waarin momenteel één judoka voldoet aan de internationale eisen en twee gewichtsklassen waarin weliswaar twee judoka's op dit moment voldoen, maar de selectiecommissie en de coaches unaniem waren op wie de keus moet vallen."
Behalve Van 't End en Korrel gaat JBN ook Juul Franssen (-63 kg), Tornike Tsjakadoea (-60 kg) en Frank de Wit (-81 kg) voordragen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.