RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jan-Willem van Schip verdedigt wereldtitel op puntenkoers niet

SCHALKWIJK - Baanwielrenner Jan-Willem van Schip zal op het WK baanwielrennen in Berlijn zijn wereldtitel op de puntenkoers niet verdedigen. De Schalkwijker geeft eind deze maand de voorkeur aan twee andere onderdelen.

Van Schip is door bondscoach Adriaan Helmantel geselecteerd voor het omnium, ook wel de vierkamp, en de koppelkoers. Op dat laatste onderdeel is Yoeri Havik inmiddels de vaste partner van Van Schip.

De reden achter de keuze voor het omnium en de koppelkoers is simpel: het zijn onderdelen op de Olympische Spelen. Dit WK hoopt Van Schip veel punten te scoren om kwalificatie voor Tokio af te dwingen. De puntenkoers is daarentegen geen olympisch onderdeel.

KWALIFICEREN VOOR DE SPELEN
"Op de koppelkoers kijken we, na een jaar afwezigheid, uit naar hoe we ons kunnen meten met de wereldtop", vertelt de bondscoach. "Na een tweede plek op het EK en winst tijdens de laatste wereldbeker in Milton gaan we nu ook vol voor een topresultaat en daarmee ook om kwalificatie voor de Spelen veilig te stellen."

Het WK baanwielrennen in Berlijn staat op het programma tussen 26 februari en 1 maart. Van Schip komt op zaterdag 29 februari in actie op het omnium. De finale van de koppelkoers is gepland op zondag 1 maart.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -