RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van den Berg zelfbewust na nederlaag Jong FC Utrecht: 'Aan onszelf te danken'

1/2
UTRECHT - Volgens Davy van den Berg van Jong FC Utrecht zat er vrijdagavond meer in voor hem en zijn ploeggenoten. De Utrechters gaven tegen FC Den Bosch tot twee keer toe een voorsprong weg en verloren uiteindelijk met 3-2. De 20-jarige middenvelder vond dat zijn ploeg niet goed voor de dag kwam.

Dat hoort natuurlijk bij het volwassen worden"
Davy van den Berg

"Ik moet toch wel eerlijk vertellen dat deze uitslag terecht is", aldus Van den Berg in Namen en Rugnummers. "Maar dat hebben we wel aan onszelf te danken. Het is natuurlijk altijd een valkuil als je een grote zege boekt, om dan in de volgende wedstrijd te makkelijk te denken."

Afgelopen maandag was Jong FC Utrecht met 7-2 te sterk voor Jong Ajax.

VOLWASSEN WORDEN
Jong Utrecht ging tegen FC Den Bosch met een 2-1 voorsprong de rust in, maar in de tweede helft trok de thuisploeg de 3-2 winst naar zich toe. "Je mag het nooit meer weggeven. We kregen na rust al na twee minuten de goal tegen, juist nadat we hadden gezegd dat er een schepje bovenop mocht. Dan gaan de kopjes wel hangen."

Het overkomt Jong FC Utrecht vaker dit seizoen: op voorsprong komen en die niet vast weten te houden. "Dat hoort natuurlijk bij het volwassen worden. Ik ben iemand die recht voor zijn raap is, gisteren lag het gewoon aan onszelf. We moeten er echt naar toe werken dat we een voorsprong weten vast te houden, dat moet beter."

Volgende week maandag ontvangt Jong FC Utrecht Jong Volendam. "Dan gaan we weer vol voor de winst."

Davy van den Berg blikt terug de 3-2 nederlaag tegen FC Den Bosch.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -