RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bijzondere inzameling voor oud-voetballer Joey Snijders, vijf jaar na dato: 'Hartverwarmend'

1/2
VIANEN/AMERSFOORT - Precies vijf jaar na het zware auto-ongeluk van GVVV-voetballer Joey Snijders reist Bastiaan Manschot uit Vianen vandaag heel Nederland door om geld op te halen. Hij gaat langs alle 16 clubs die destijds in de Topklasse speelden, de competitie waarin ook de door een hersenbloeding getroffen Snijders toen speelde. "Het is absoluut hartverwarmend", zegt Manschot.

En toch een wonder of een engel op mijn auto, want wie kom ik tegen? Sjaak Swart!"
Bastiaan Manschot

De reis begon in Zeeland. "In Hoek heb ik geslapen en daar ben ik om half 7 door de voorzitter warm welkom geheten. Ik ben toen naar Kozakken Boys gereden. Ik krijg allemaal gesigneerde shirts die voor Joey zijn", aldus de inzamelaar.

"Er is nog zoveel gebeurd. Het meest bijzondere: we dachten dat we bij Ajax niet naar binnen konden, want daar speelt Feyenoord onder-19 tegen Ajax onder-19. En toch een wonder of een engel op mijn auto, want wie kom ik tegen? Sjaak Swart!"

"Ik roep: Sjakie, ik moet je hebben! Sjaak doet heel veel voor Joey, hij heeft elk jaar geweldige veilingstukken. Dat was heel bijzonder. Het gaat dus goed. Op naar uiteindelijk Sneek", vertelde Manschot toen hij rond 15.00 uur bij IJsselmeervogels was. De reist duurt ongeveer 20.00 uur.

'Bij een aantal clubs was onze komst aangekondigd en bij sommige ook niet'


IJSSELMEERVOGELS

De Rooien in Bunschoten-Spakenburg hebben ook een bijzondere band met Joey Snijders en zijn familie. "Hij heeft er in de jeugd gespeeld en zijn vader is er trainer van het tweede geweest. De Vogels komen elk jaar naar het benefiettoernooi, die dit jaar op 4 juli is", zegt hij.

"Ik ben op een bijzondere manier bij de familie gekomen. Ze hadden het heel moeilijk drie en een half jaar geleden, dat las ik. Op een benefietavond bij VVZA heb ik een sportbijbel gegeven, waarin ik had gezet dat ik de mensen bij wil staan", laat Manschot weten.

De reacties op zijn inzamelingsactie zijn uiterst positief. "Het is absoluut hartverwarmend. Bij een aantal clubs was het aangekondigd en bij sommige ook niet. Uiteindelijk reageren de mensen mooi en doneren ze in de collectebus."

AANDACHT VOOR HERSENBLOEDING

Vrijdag blikte Bastiaan Manschot al vooruit op zijn inzamelingsactie voor Joey Snijders: "We moeten aandacht blijven geven aan Joey en we moeten hem en zijn familie blijven steunen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -