Tweede divisie: IJsselmeervogels doelpuntloos gelijk, zege Spakenburg, GVVV kansloos

© RTV Utrecht / Arnold Schenk
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - IJsselmeervogels heeft in de Tweede Divisie gelijkgespeeld tegen concurrent Kozakken Boys. Op De Westmaat werd niet gescoord: 0-0. Spakenburg wist op bezoek bij Jong Sparta een knappe 4-2 zege te boeken. Voor GVVV dreigt de degradatiezone na een kansloze 3-0 nederlaag tegen Katwijk.

RANGLIJST

IJsselmeervogels komt door het gelijkspel op 41 punten, maar zakt naar de vierde plaats. AFC (42 punten) is over de Vogels heen door een zege op koploper HHC Hardenberg (45). Katwijk is tweede met 43 punten. Spakenburg is de nummer acht is al zo goed als zeker van handhaving. GVVV staat elfde met 27 punten.
In de Tweede divisie degraderen de twee laagst eindigende amateurverenigingen. Twee andere amateurclubs krijgen een herkansing tegen periodekampioenen uit de Derde divisies. De marge die GVVV heeft ten opzichte van zo'n herkansingsplaats is met nog 13 duels te gaan slechts twee punten.

IJSSELMEERVOGELS DOELPUNTLOOS GELIJK

De eerste helft viel er niet veel te beleven op De Westmaat. Beide ploegen wisten kleine mogelijkheden te creëren, maar kwamen niet tot grote kansen. De grootste mogelijkheid was er vlak voor rust nog voor IJsselmeervogels, maar Robbert Olijfveld en Danny van den Meiracker wisten in twee instanties niet te scoren.
Na rust hadden de Rooien het overwicht en het meeste balbezit, met de bezoekers die loerden op de tegenaanval. Ook nam de wind toe aan de Westmaat, wat het voetballen nog lastiger maakte.
Tien minuten voor tijd leek Danny van den Meiracker de 1-0 te maken namens de Vogels, maar die treffer werd afgekeurd vanwege een duwfout van de aanvaller. Vlak daarvoor had de spits ook al de Kozakken Boys-keeper aan het werk gezet.
Het slotoffensief van IJsselmeervogels leverde voor Ahmed El Azzouti nog een kans op, maar zijn schot eindigde rakelings naast het doel. Van den Meiracker wist met een nieuwe mogelijkheid, vlak voor het eindsignaal ook niet raak te schieten. Daar bleef het uiteindelijk ook bij: 0-0.
Een korte samenvatting van IJsselmeervogels - Kozakken Boys (door Arnold Schenk)

SPAKENBURG TOONT VEERKRACHT

Jong Sparta Rotterdam pakte op eigen veld na 25 minuten voetballen de 1-0 voorsprong tegen Spakenburg. Mohammed Tahiri kon de bal achter Spakenburg-doelman Leon ter Wielen schuiven na een assist van zijn eigen sluitpost Michael Fabrie.
Nog voor rust wist Spakenburg de achterstand te veranderen in een voorsprong. Eerst was het Marlon Versteeg die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Vervolgens wist Koos Werkman vanuit een hoekschop de 1-2 binnen te werken.
In de tweede helft was Jong Sparta op zoek naar de gelijkmaker. Net op het moment dat deze dichterbij leek te komen viel de treffer aan de andere kant. Versteeg kopte in de 79e minuut met zijn tweede van de middag de 1-3 binnen.
Niet veel later kwam ook de 1-4 op het scorebord. Een schot van Tim Brinkman werd aangeraakt en verdween in het Rotterdamse doel. Tahiri maakte namens Jong Sparta nog de 2-4, maar de drie punten gingen mee naar Spakenburg.
25' Mohammed Tahiri [1-0]
39' Marlon Versteeg [1-1]
41' Koos Werkman [1-2]
79' Marlon Versteeg [1-3]
83' Tim Brinkman [1-4]
90+3' Mohammed Tahiri [2-4]
Een korte samenvatting van Jong Sparta - Spakenburg (door Mark Kloostra)

GVVV KANSLOOS TEGEN KATWIJK

GVVV heeft op eigen veld met 0-3 verloren van Katwijk. De Veenendalers zijn door de nederlaag nog maar drie punten verwijderd van de degradatiezone.
In de eerst helft had GVVV al weinig te vertellen tegen Katwijk. Toch was het tot de tweede helft wachten totdat Katwijk de score opende. In de 76e minuut was het Bennie van Noord die de bezoekers op 0-1 voorsprong bracht. Na een hoekschop kopte hij de bal binnen.
Net toen GVVV aanvallend ging wisselen gooide Katwijk de wedstrijd in het slot. Vanuit een counter zette Marouane Afaker in de 83e minuut de 0-2 op het scorebord. Twee minuten later was het opnieuw raak voor Afaker. Hij schoot de 0-3 binnen.
76' Bennie van Noord [0-1]
83' Marouane Afaker [0-2]
85' Marouane Afaker [0-3]