RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gefrustreerd DHSC verliest in blessuretijd, gelijkspel Sportlust en Eemdijk

1/3
UTRECHT - Het was geen goede dag voor de regionale ploegen in de Hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. Koploper DHSC verloor op eigen veld in Utrecht met 2-1 van FC Rijnvogels, na een late penalty in blessuretijd. Sportlust'46 en Eemdijk kwamen beiden niet verder dan een gelijkspel.

DHSC IS FRUSTRATIE NIET DE BAAS
Bij het Hoofdklasse A-duel tussen DHSC en FC Rijnvogels vielen de eerste treffers al vroeg. Na acht minuten kwamen de Utrechters al op achterstand, nadat Rijnvogels-speler Dennis Bakker de bal met links kon binnenschieten.

Lang stond DHSC niet op achterstand, want drie minuten later werd Emre Bal in staat gesteld om de 1-1 te maken. Hij wist na een aanval via Berry van 't Land en Genaro Snijders te scoren.

 DHSC - FC Rijnvogels DHSC - FC Rijnvogels | Foto: RTV Utrecht / Menno Schilder

De irritatie en boosheid nam vervolgens de overhand bij de ploeg uit Ondiep. De frustratie werd vooral geuit op het arbitrale drietal. DHSC leek in de slotfase te ontsnappen aan een nederlaag toen Rijnvogels-spits Roy van Leeuwen op de paal schoot.

Uiteindelijk verloor DHSC toch. Verdediger Van 't Land maakte in de extra tijd een overtreding in zijn eigen strafschopgebied, waarna Jaap van Duijn de beslissende 1-2 binnenschoot vanaf de penaltystip.

De nederlaag zorgde voor nog meer frustraties na het laatste fluitsignaal: spelers en trainers raakten betrokken in een opstootje, maar die werd op tijd gesust. DHSC blijft wel koploper in de Hoofdklasse A.

8' Dennis Bakker [0-1]
11' Emre Bal [1-1]
90' Jaap van Duijn [1-2, penalty]

Een korte samenvatting van DHSC - FC Rijnvogels (door Menno Schilder)


SPORTLUST VERZUIMT TE WINNEN
Ondanks een veldoverwicht ging Sportlust'46 in het uitduel met Zwaluwen niet met een voorsprong rusten. Adair Veiga Lopez wist namelijk op slag van rust de 1-0 te maken voor de thuisploeg uit Vlaardingen.

Net na rust wist Rick Wils nog wel gelijk te maken. Daar bleef het bij voor de Woerdenaren, ondanks een tiental open kansen op de 2-1. Daardoor verliest Sportlust'46 twee punten. Het loopt wel één punt in op DHSC en één punt uit op AZSV. Beide concurrenten verloren vandaag.

44' Veiga Lopez [1-0]
48' Rick Wils [1-1]

EEMDIJK DOELPUNTLOOS GELIJK
De wedstrijd in de Hoofdklasse A tussen Flevo Boys en Eemdijk kreeg geen winnaar. Er werd in Emmeloord zelfs niet gescoord. Hierdoor blijft Eemdijk (gedeeld) tweede, maar loopt koploper Staphorst wel twee punten uit. Zij wonnen met 2-0 van De Dijk.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -