RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Sneijder en Vink keihard voor DHSC: 'We leken wel een stel zombies'

1/3
UTRECHT - Trainer John Vink en aanvoerder Rodney Sneijder hebben na de 2-1 nederlaag van DHSC keihard uitgehaald naar de instelling van de koploper uit de Hoofdklasse A. FC Rijnvogels griste de zege weg voor de neus van een gefrustreerd DHSC. Trainer Vink vond dat hij zaterdag te weinig strijd en te weinig beleving heeft gezien.

Wij zijn altijd de irritante ploeg, maar daarmee zijn we nu verslagen"
John Vink, trainer DHSC

"We hebben aangegeven dat ze er iets te makkelijk over dachten. Daar zijn wij verantwoordelijk voor en ik eindverantwoordelijk", zegt trainer Vink na afloop. "We kwamen 1-0 achter. Het is belachelijk hoe dat gaat, en dan kom je geweldig op 1-1. Dan denk je dat het wel los loopt."

"We zoeken wel de combinatie en de diepgang", gaat hij verder. "Dan heb je de hoop om het helemaal om te draaien. De spelers hebben wel keihard gewerkt, maar op een totaal verkeerde manier. We waren niet agressief in de duels en gingen het duel niet in om hem te winnen."

John Vink: "Ik heb staan schreeuwen als een gek, maar het leek wel een stel zombies"


Ook over het verdedigen voorafgaand aan de beslissende 2-1 heeft Vink kritiek. "We lopen alleen maar achteruit en dan in de zestien steek je je voet uit... Dan verlies je met 2-1. Zij snapten wel dat er strijd geleverd moest worden", is de trainer hard.

Vink kon er tijdens de wedstrijd ook niets aan veranderen. "Ik heb staan schreeuwen als een gek, maar het leken wel een stel zombies. Ze waren niet te bereiken, niet door ploeggenoten en niet vanaf de zijkant. Ik heb zelden zoiets gezien. Dan loop je tegen een terechte nederlaag aan. Wij zijn altijd de irritante ploeg, maar daarmee zijn we nu verslagen."

OOK SNEIJDER LAAKT INSTELLING DHSC
"Wij zijn afgebluft op instelling", is aanvoerder Rodney Sneijder duidelijk na afloop. "Zij waren feller en lastig, met tikkies uitdelen. Het was tegen het randje aan, maar daar moet ik ze complimenten voor geven. Je zult keihard moeten knokken en dat hebben we zeker niet gedaan."

Rodney Sneijder: "De hele week was er al geen instelling"


"De omstandigheden zijn niet ideaal, maar dat mag geen excuus zijn. We hebben gewoon terecht verloren", aldus Sneijder. "Ik ben heel boos en met name teleurgesteld. Laat dit een wake-up-call zijn voor ons en een reden zijn om het weer om te draaien. Het is niet slecht, maar thuis hebben we nog niet verloren. Dit mag niet gebeuren."

"We zijn niet weggespeeld, maar afgebluft. Zij waren veel scherper. Zij krijgen een penalty mee. Die is hartstikke terecht, maar de scheids had er ook twee aan ons moeten geven. Hij liet ook veel doorgaan. Maar dat zijn allemaal randzaken. Daar moeten we het niet achter zoeken."

Voor Sneijder kwam het niet als een verrassing. "De hele week is de juiste instelling er al niet", zegt hij. "Tegen Feyenoord zijn we wel scherp en deze week was het er gewoon niet. Dat neem je mee naar de wedstrijd."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -