RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Fortissimo jaagt op promotie: 'In de Eredivisie moet het wel drie tandjes beter'

1/3
COTHEN - De handbalsters van Fortissimo blijven het goed doen in de Eerste divisie. Zondag was de ploeg uit Cothen met 26-17 te sterk voor Aalsmeer, waardoor het de tweede plaats op de ranglijst weer overneemt van BFC.

Het duurde even voordat Fortissimo scorend op gang kwam tegen de hekkensluiter, maar na een stroeve openingsfase kwam het dan toch op voorsprong. Bij rust stond er een 13-7 stand op het scorebord. Na de pauze was dat niet anders en gaf Fortissimo de voorsprong niet meer uit handen. Mede dankzij de veel scorende Vivianne Hofman en Maaike Janssen werd er uiteindelijk met 26-17 gewonnen.

Vivianne Hofman in gesprek met RTV Utrecht


Hofman was tevreden met de zege, maar vond dat het soms erg moeizaam was aan de kant van haar ploeg. "Wij hebben vaak tijdens wedstrijden dat het heel erg wisselend loopt. Dan spelen we goed, komt de spirit erin, maar zakken we daarna weer terug. Tegen op papier mindere teams, zoals vandaag, hebben we het vaak moeilijk, want we gaan dan mee in het niveau van de tegenstander."

Tegen op papier mindere teams hebben wij het juist moeilijk"
Vivianne Hofman

RANGLIJST
Door de overwinning neemt Fortissimo de tweede plaats weer over van BFC, dat zaterdag ook wist te winnen. De ploeg uit Cothen blijft, met nog drie wedstrijden op het programma, daardoor meedoen om promotie naar de Eredivisie.

Coach Willem-Jan Ruder was blij met de zege, maar benoemde gelijk dat het niveau omhoog zal moeten, als Fortissimo volgend seizoen in de Eredivisie wil spelen. "Dan moet het drie tandjes beter. Afgelopen dinsdag hebben we laten zien (in de beker, red.) goed mee te kunnen. Als we het kunnen opbrengen, kunnen we zeker mee op Eredivisie-niveau."

Coach Willem-Jan Ruder (Fortissimo): "We leven van week tot week"


PROMOTIE
De nummers 1 en 2 promoveren rechtstreeks naar de Eredivisie. Koploper Kwiek won al haar wedstrijden en is zelfs al kampioen en dus verzekerd van promotie. Fortissimo heeft een voorsprong van één punt op BFC. Op 8 maart wordt de laatste speelronde in de Eerste divisie afgewerkt en dan neemt Fortissimo het op tegen Kwiek.

Ruder is daar nog niet mee bezig. De oefenmeester van Fortissimo leeft van week tot week en richt zich eerst op het duel met PSV, dat volgende week op het programma staat. "Dan wordt het waarschijnlijk weer net zo lastig als vandaag. Het is een tegenstander die ook voor nacompetitie vecht, daar moeten we eerst maar eens mee afrekenen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -