RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht krijgt te weinig tegen Willem II: 'Hadden het eerder moeten beslissen'

1/5
UTRECHT - FC Utrecht-trainer John van den Brom was na afloop van het gelijkspel van zijn ploeg tegen Willem II (1-1) niet te genieten. De oefenmeester zag zijn elftal domineren, maar door een late tegentreffer twee punten verspelen. De Amersfoorter was boos, over het puntenverlies en de arbitrage, maar zag ook genoeg aanknopingspunten.

René van den Berg praat na met FC Utrecht-trainer John van den Brom


"We hadden verdiend om te winnen, op een fase in de eerste helft na dan. Ik vind dat beide ploegen goed omgingen met de zware omstandigheden, er werd goed gevoetbald. Alleen moeten we onszelf kwalijk nemen dat we de wedstrijd in de tweede helft niet in het slot gegooid hebben. Dat heb ik ook aan de jongens verteld."

ARBITRAGE
Furieus was Van den Brom over het optreden van Siemen Mulder bij de gelijkmaker van Paul Gladon. "Ik hoopte dat de video-arbitrage zou kijken naar de overtreding die even daarvoor gemaakt werd op het middenveld. Dan verschijnt op het scherm dat er een check gedaan wordt, maar daar was helemaal geen sprake van. Als je punten verspeelt door jezelf, zal je mij nooit horen, maar hier heb je geen invloed op."

Beide ploegen gingen goed om met de zware omstandigheden"
John van den Brom

Van den Brom koos voor vrijwel dezelfde namen als in het midweekse bekerduel met Go Ahead Eagles. Dat betekende dat Urby Emanuelson wederom in het hart van de verdediging werd geposteerd voor Van den Brom. De routinier was opnieuw de uitblinker, zag ook Van den Brom. "Iedere week kunnen we het wel over Urby hebben', lachte Van den Brom. "Bij de eerste goal zie je hoe goed hij kan voetballen, dat hij altijd rustig blijft."

Urby Emanuelson (FC Utrecht): 'Ik geniet op dit moment van mijn nieuwe rol in het elftal'


De hoofdrolspeler zelf bleef zoals altijd nuchter onder alle lofzang. Emanuelson begon ooit in de jeugd van Ajax als middenvelder, speelde daarna geregeld als linksachter en is nu dus omgeturnd tot centrale verdediger. In het duel met Willem II had hij clubtopscorer Vangelis Pavlidis de hele wedstrijd in de tang. "Ik probeer het gewoon op mijn eigen manier in te vullen", vertelde Emanuelson, die blij is met zijn nieuwe rol. "Natuurlijk, ik ben wat minder aan de bal, maar op dit moment geniet ik er wel van."

DEFENSIEVE PUZZEL
Het is de vraag of Van den Brom zijn puzzel in de achterhoede - na het wegvallen van aanvoerder Willem Janssen - heeft opgelost met het inpassen van Emanuelson. 'Je ziet dat ze heel goed met elkaar kunnen samenspelen. Zelfs in een lastige uitwedstrijd als deze zijn we in staat controle te houden in grote delen van de wedstrijd."

René van den Berg sprak ook nog verdediger Sean Klaiber (FC Utrecht)


 | Foto: Orange Pictures


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -