RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht-supporters boos op gemeente Amsterdam: 'Onfatsoenlijk en arrogant'

UTRECHT - Supportersverenigingen van FC Utrecht wachten nog altijd op een reactie van de gemeente Amsterdam op een petitie die in november werd ingediend. Ze noemen het uitblijven daarvan "onfatsoenlijk en arrogant".

De petitie werd op 10 november aan burgemeester Halsema aangeboden, door zo'n 150 supporters die met bussen naar Amsterdam waren gereisd. Ze kwamen daar toen demonstreren tegen het besluit van Amsterdam om slechts 500 in plaats van 650 uitfans toe te laten bij de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht die dag. De supportersverenigingen SV FC Utrecht en True Support roepen in de petitie op tot bezinning en het hervatten van het zogenoemde normalisatietraject.

Tot nu toe heeft de gemeente Amsterdam niets van zich laten horen. Ook na navraag, eind januari, bleef het stil. De Supportersvereniging FC Utrecht zegt de gang van zaken te betreuren. Ook noemt de vereniging het vreemd dat ze wel uitgenodigd is om met alle "betrokken partijen om de tafel te gaan bij de vooroverleggen over de twee nog te spelen thuiswedstrijden tegen Ajax". De supporters zullen daar in ieder geval hun ongenoegen kenbaar maken.

Supportersgroepen van FC Utrecht en Ajax werken al een tijd samen om de verstandhouding te verbeteren. Doel van dit normalisatietraject is om zonder conflicten of rellen volle uitvakken te hebben bij wedstrijden tussen de beide clubs.

Ajax komt dit seizoen nog zeker twee keer naar de Galgenwaard. Op woensdag 4 maart spelen beide clubs tegen elkaar in de halve finale van de KNVB-beker. Voor de thuiswedstrijd in de competitie tegen Ajax is nog geen datum vastgesteld. Die wedstrijd ging op 9 februari niet door vanwege storm Ciara.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -