RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

John van den Brom: 'Dom van mij dat ik me heb laten gaan'

1/2
UTRECHT - Zonder John van den Brom op de bank speelt FC Utrecht zondag de thuiswedstrijd tegen FC Twente. De trainer is voor één duel geschorst nadat hij tijdens de wedstrijd tegen Willem II van afgelopen weekend verbaal had misdragen richting scheidsrechter Siemen Mulder. Die keurde volgens Van den Brom de gelijkmaker van Willem II ten onrechte goed.

"Dom van mij dat ik me heb laten gaan", zegt Van den Brom nu. "Het was een negatieve reactie van mij uit op iets wat gebeurt. Dat mag niet en dat heb al meer dan genoeg gehoord deze week." De Amersfoorter plaatst ook een positieve kanttekening: "De wedstrijd gaat gewoon door."

"De wedstrijd gaat gewoon door"


Dat zal zijn met Dennis Haar en Rick Kruys als eindverantwoordelijken. Zij kunnen niet beschikken over aanvoerder Simon Gustafson. Hij kreeg tegen Willem II zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is, net als Van den Brom, voor één duel geschorst.

Van den Brom is ondanks zijn afwezigheid vol vertrouwen voor de wedstrijd tegen de nummer 12 van de Eredivisie. Hij ziet zijn elftal steeds meer voetballen zoals hij het wil. Opvallend genoeg is daarbij een belangrijke rol weggelegd voor Urby Emanuelson, die min of meer bij toeval centraal in de defensie terecht is gekomen. Want wat als Willem Janssen niet geblesseerd was geraakt?

Van den Brom vindt de rol van Emanuelson niet helemaal toevallig. "Ik heb Urby al vaker op mijn netvlies op die positie. Ik weet dat hij dat goed kan, maar ik denk dat hij op heel veel posities goed kan spelen." Toch is het mooie voetbal niet alleen toe te schrijven aan Emanuelson. "Het is een stukje van de puzzel die, noodgedwongen misschien wel, op zijn plaats valt."
FC Utrecht speelde 130 keer eerder tegen FC Twente, waarbij de duels tussen DOS en SC Enschede zijn meegeteld. 33 keer won FC Utrecht, 61 keer FC Twente. Het doelsaldo is 157-238 in het nadeel van Utrecht.
In de Galgenwaard is er meer balans: FC Utrecht won 21 van de 63 duels, FC Twente 22. Het doelsaldo is 88-93 in het nadeel van FC Utrecht.
De twee grootste wedstrijden, beiden op neutraal terrein, won Utrecht. In 1958 won DOS de beslissingswedstrijd om de landstitel tegen SC Enschede met 1-0. In 2004 eindigde de KNVB Bekerfinale in 1-0 voor FC Utrecht.

"We zij altijd bezig met controle om van daaruit kansen te creëren", vervolgt Van den Brom. "En we moeten ook niet vergeten dat we voorin ook drie kanonnen hebben staan. Van Kerk en Peterson gaat altijd dreiging uit en Bahebeck scoort momenteel in iedere wedstrijd dus het zit goed en daar kan ik wel van genieten."

Of Bahebeck zondag weer scoort ziet John van den Brom vanaf de tribune. U kunt het vanaf 12.15 horen via Radio M Utrecht, in Namen & Rugnummers.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -