DHSC-voorzitter over ontslag Vink: 'Er leefde het gevoel dat er iets moest gebeuren'

John Vink moest deze week het veld ruimen bij DHSC
John Vink moest deze week het veld ruimen bij DHSC © Orange Pictures
UTRECHT - Voetbalvereniging DHSC nam deze week afscheid van trainer John Vink. De club uit Utrecht, koploper van de Hoofdklasse A, denkt met een andere oefenmeester voor de groep meer kans te maken op het kampioenschap. Voorzitter Hans Berrens van DHSC legde in gesprek met RTV Utrecht uit waarom de club tot het besluit kwam.
Hans Berrens in gesprek met Arnold Schenk
"Het was al langer bekend dat John volgend jaar geen trainer meer zou zijn van DHSC. Alleen hebben we in de winterstop uitgesproken met elkaar kampioen te willen worden. Daarna zijn we in een mindere fase gekomen. Tegen hekkensluiter Achilles'29 ging het erg moeizaam (2-3 winst) en zijn we echt door het oog van de naald gekropen."
Berrens benadrukt dat het besluit door het bestuur is genomen, maar dat de spelersgroep hierin wel gekend is. "De spelersraad is gepolst en ook daar leefde het gevoel dat er iets moest gebeuren, om de scherpte terug te krijgen met het oog op de rest van het seizoen", aldus de voorzitter van DHSC.
Jeffrey Sneijder mag tot april als interim-trainer op de bank zitten
Hans Berrens

SNEIJDER INTERIM

Jeffrey Sneijder, de oudere broer van Wesley, neemt voorlopig de honneurs waar als interim-trainer van de Utrechters. Sneijder fungeerde eerder als assistent-trainer van de ontslagen Vink. "We hebben van de KNVB toestemming gekregen om Jeffrey tot 1 april op de bank te hebben als hoofdtrainer. Tarik Divarci (ook trainer van zondag tweedeklasser SV Nieuw Utrecht, red.) zal aansluiten bij onze technische staf."
Voor komend seizoen is Utrechter Gert Kruys aangesteld als hoofdtrainer van de ambitieuze Hoofdklasser.
Komende zomer staat Gert Kruys voor de groep van DHSC
Komende zomer staat Gert Kruys voor de groep van DHSC © Orange Pictures