Debutant Arweiler bezorgt FC Utrecht in slotfase winst op FC Twente

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht heeft zondag in de Eredivisie met 2-1 gewonnen van FC Twente. De Domstedelingen kwamen met 0-1 achter, maar door een goede invalbeurt van debutant Jonas Arweiler werden alsnog de drie punten in De Galgenwaard gehouden.
In de eerste helft waren de grootste kansen voor FC Twente. De bezoekers wisten via Vuckic de bal in het net te krijgen, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Vlak voor rust ging Emanuelson de fout in waardoor Aburjani alleen op doelman Zoet af kon gaan. De speler van FC Twente schoot de bal tot geluk van Utrecht én Emanuelson naast.

DOELPUNT

In de tweede helft begon FC Utrecht iets beter dan in de eerste helft, maar al gauw nam FC Twente het initiatief over. Dat resulteerde in de 70e minuut in de 0-1. Haris Vuckic kon de bal na een strakke voorzet binnenschuiven. Nadat eerder al Van Overeem in het veld was gekomen voor Peterson, voerde FC Utrecht na de 0-1 nog een wijziging voorin door. Jean-Christophe Bahebeck werd vervangen door debutant Jonas Arweiler.

JONGENSBOEK

Invaller Arweiler kopte vervolgens in de 84e minuut de bal door waarna Abass hem bij Kerk kon krijgen. De aanvaller schoof de bal achter Drommel: 1-1. Twee minuten later was het jongensboek voor Arweiler compleet. Na een hoekschoep kreeg de Duitser de bal voor zijn voeten en schoot hem binnen. De 2-1 kwam op het scorebord, Arweiler werd verkozen tot man of the match en de drie punten bleven in Utrecht. Even leek het nog één punt te worden voor de Utrechters, maar in de 91e minuut werd opnieuw een treffer van Vuckic afgekeurd vanwege buitenspel.
Het radioverslag bij de 2-1 van Arweiler
Volgende week speelt FC Utrecht op bezoek bij RKC Waalwijk zonder Sean Klaiber De verdediger kreeg tegen FC Twente zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is geschorst.

RANGLIJST

FC Utrecht klimt door de winst naar de zesde plek in de Eredivisie. Het heeft hetzelfde aantal punten als nummer zeven Vitesse. Nummer vijf Willem II heeft drie punten meer.
70' Haris Vuckic [0-1]
83' Gyrano Kerk [1-1]
86' Jonas Arweiler [2-1]