RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Waterpolosters verliezen in World League van Hongarije

UTRECHT/BAARN - Het is de Nederlandse waterpolosters niet gelukt hun tweede wedstrijd in de World League te winnen. In Szentes was Hongarije met 12-7 te sterk. Een maand geleden verloor Oranje ook al van Hongarije, toen op het EK in Boedapest. De strijd om een bronzen plak eindigde met 10-8 in Hongaars voordeel.

Oranje keek bijna de hele wedstrijd tegen een achterstand aan. Via een doelpunt van UZSC-speelster Sabrina van der Sloot en twee van Maartje Keuning werd het na een 4-1-achterstand nog wel 4-4, maar Nederland mocht nooit aanspraak maken op de zege. Vooral in het derde kwart ging het goed mis; daarin werd het 6-3.

De ploeg van bondscoach Arno Havenga was de World League nog begonnen met een zege op ItaliŽ. Oranje zou twee weken geleden aantreden tegen Frankrijk, maar dat duel werd afgelast omdat de reis van de Nederlandse speelsters tot tweemaal toe werd geannuleerd wegens de harde wind. Ook Spanje, Rusland en Griekenland maken deel uit van de groep van Oranje.

OLYMPISCHE SPELEN
De waterpolosters spelen van 8 tot 15 maart in ItaliŽ een olympisch kwalificatietoernooi, waar ze om de laatste twee tickets voor de Olympische Spelen in Tokio strijden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -