RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kampong wacht inhaalrace om play-offs te halen: 'We weten wat daarvoor nodig is'

1/3
UTRECHT - Voor de hockeyers van Kampong wacht een spannende tweede seizoenshelft. De Utrechters staan met nog negen wedstrijden te gaan vijfde in de Hoofdklasse, terwijl een plek in de top-4 nodig is om de play-offs om het kampioenschap te halen. "We hebben dit eerder meegemaakt. Dat kan wel bijdragen, omdat we weten wat er nodig is om zo'n inhaalslag te maken", zegt aanvoerder Sander de Wijn.

Sander de Wijn: "Zondag is Bloemendaal, maar dat is geen do or die-wedstrijd"


DOOR DE WINTERSTOP
De winter van de Kampong-spelers was druk. Een deel van de selectie reisde de wereld rond met het Nederlands elftal, terwijl een ander deel in de zaal uitkwam en het finaleweekend nipt misliep. Voor De Wijn was het een race tegen de klok. Hij kampte voor de winterstop lange tijd met een breukje in zijn middenvoetsbeentje en was op tijd hersteld om bij Oranje aan te sluiten.

"Het was een heel drukke winter", zegt De Wijn. Hij reisde achtereenvolgens naar MaleisiŰ, India, Nederland, Spanje, Nederland, ArgentiniŰ, Nederland en Marokko. "In MaleisiŰ had ik mijn eerste momenten op het veld sinds mijn voetblessure, dat was begin januari. Vorige week zijn we met Kampong nog naar Marrakech geweest en daar zondag van terug gekomen."

"Nu zitten we een paar dagen voor de herstart van de Hoofdklasse. Deze week moeten we alles aanscherpen en het plan helder voor ogen hebben", kijkt de aanvoerder vooruit. Kampong mist nog drie spelers zondag.

'Aal' staat al acht jaar voor deze groep en weet als geen ander wat nodig is"
Sander de Wijn over het vertrek van trainer Alexander Cox

VERTREK ALEXANDER COX
Het bleef in de winterstop allerminst stil rondom Kampong. Het grootste nieuws kwam van de hoofdtrainer: Alexander Cox stopt na acht succesvolle seizoenen als coach bij de Utrechters. "Aal heeft besloten dat hij toe is aan iets nieuws. Dat staat helemaal los van ons als team, als Kampong, als club. Hij is toe aan een nieuwe uitdaging en dat wil hij het liefst buiten het veld doen. Hij heeft mij daarbij niet betrokken, want het is zijn beslissing."

"Enerzijds kwam het als een verrassing, want hij had nog een contract. Hij doet iets wat hij al 20-25 jaar doet, maar dat is ook de keerzijde. Hij is er nu even klaar mee", aldus De Wijn, die tot nu toe niets merkt aan de werkwijze van Cox. "Er zal voor ons niet veel veranderen. Hij staat al acht jaar voor deze groep en weet als geen ander wat nodig is. Hij zal persoonlijk het op een goede manier willen afsluiten, net als ons als spelersgroep. Ik verwacht niet dat het problemen op gaat leveren."

 Sander de Wijn en Alexander Cox na de behaalde titel in 2017 Sander de Wijn en Alexander Cox na de behaalde titel in 2017 | Foto: Ankie Hoogewind redgreenblue

STRIJD OM DE PLAY-OFFS
Kampong staat momenteel vijfde in de Hoofdklasse met 24 punten, vlak achter Rotterdam (vierde met 26 punten) en HGC (derde met 29 punten). Om te kunnen strijden om de titel, moet Kampong de komende negen wedstrijden in ieder geval ÚÚn plek stijgen. "Dat is allemaal nog te overzien, daarnaast hebben we vaker met dit bijltje gehakt. Dus laat maar komen", zegt De Wijn.

Binnen de selectie is het vertrouwen groot dat dat gaat lukken. "Zondag is Bloemendaal, maar dat is geen 'do or die-wedstrijd'. Het belangrijkste is om daar een goed gevoel aan over te houden. Iedereen heeft een andere winter gehad, en een week voorbereidingstijd is relatief kort. We zullen niet te veel waarde hechten aan het resultaat. Het liefst halen we drie punten, maar de play-offs worden niet op deze wedstrijd beslist", erkent hij.

Iedere wedstrijd moeten we leveren en het liefst zondag al"
Sander de Wijn, aanvoerder Kampong

Dit keer is Kampong het team dat jaagt op de play-offs. De laatste jaren was Kampong ook vaak de ploeg waarop gejaagd werd. "Door omstandigheden is de situatie nu zo. We hebben allebei de situaties meegemaakt. Dat kan wel bijdragen, omdat we weten wat er nodig is om zo'n inhaalslag te maken. We kijken er rijkhalzend naar uit. Iedere wedstrijd moeten we leveren en het liefst zondag al, anders heel snel daarna", geeft De Wijn aan.

Zondag wacht om 14.45 uur het uitduel met koploper Bloemendaal. Het verschil op de ranglijst is inmiddels elf punten. "Het is de eerste wedstrijd na een week, dus het zou na´ef zijn om daar alles van af te laten hangen. In de eerste seizoenshelft hebben we nagelaten om van ze te winnen. Het zijn twee topploegen, allebei met veel internationals. Het wordt een mooie pot, waarschijnlijk niet de meest spectaculaire wedstrijd, maar wel spannend."
Het duel van Kampong op bezoek bij Bloemendaal is zondag vanaf 14.45 uur live te horen op Radio M Utrecht, in ons sportprogramma Namen en Rugnummers.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -