Voorbeschouwing zaterdagamateurs

REGIO - Bij IJsselmeervogels staat dit weekend al lange tijd rood omcirkeld in de agenda. De Spakenburgers zijn getergd om sportief revanche te nemen op de blauwe buren na de vernederingen van afgelopen seizoen.
Toen won Spakenburg de ontmoetingen met IJsselmeervogels in de hoofdklasse B met 1-5 en 7-1. Zaterdag is de 29e dorpsderby sinds de invoering van de eerste klassen. Koploper IJsselmeervogels is de favoriet om met 3 punten te vertrekken.
GVVV zal hopen op een zege van Spakenburg. Bij een overwinning op SDC Putten kunnen de Veenendalers de achterstand op de Vogels dan weer verkleinen tot 1 punt.
DOVO gaat op bezoek bij Sparta Nijkerk. Beide ploegen staan in de middenmoot. De Veenendalers zullen moeten proberen het Spartaanse gevaar Raoul Henar (6 doelpunten) in te perken. DOVO heeft geen echte speler om in de gaten te houden. Vier spelers staan gelijk in het topscorersklassement met slechts 2 treffers.
Geinoord hoopt de smaak te pakken te hebben na de 1-0 zege afgelopen weekend op SDC Putten. Het was de tweede overwinning dit seizoen. De Nieuwegeiners staan nog wel gedeeld laatste, maar een stunt tegen nummer 3 Hoek kan daar verandering in brengen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.