RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verschoor ook dit seizoen in F3 voor MP Motorsport

1/3
BENSCHOP - Richard Verschoor heeft zijn contract bij het Nederlandse MP Motorsport met een seizoen verlengd. De autocoureur uit Benschop zal net als vorig jaar in de F3 uitkomen.

Verschoor deed deze winter vergeefs een poging om genoeg sponsorgeld bij elkaar te krijgen voor een zitje in de hogere F2 (ťťn niveau onder de Formule 1). Daardoor kwam hij weer terecht bij MP Motorsport. Verschoor gaf eerder al aan dat zijn oude team de meest logische keuze zou zijn bij een langer verblijf in de F3. Bij MP wordt hij teamgenoot van landgenoot Bent Viscaal en de Oostenrijker Lukas Dunner.

JAAR VAN DE WAARHEID

In 2019 reed Verschoor voor het eerst een volledig seizoen in de F3. Hij kende een moeilijk debuutjaar, waarin hij vooral in de kwalificaties moeite had. Vierde plaatsen in Frankrijk en ItaliŽ - op Monza in beide races - waren zijn beste resultaat. Een derde plaats in Rusland in 2018 is daarmee nog altijd zijn beste resultaat in het kampioenschap.

 Verschoor op het podium in Macau in 2019 Verschoor op het podium in Macau in 2019 | Foto: Joe Portlock/F3Motorsportimages.com

Verschoor sloot 2019 af met een absoluut hoogtepunt. Hij won de, niet voor het kampioenschap meetellende, Grand Prix van Macau, de hoogst aangescheven race in de F3.

Dit seizoen zal het belangrijk zijn om vanaf het begin te strijden om de podiumplekken, om aan te tonen dat Macau geen toevalstreffer was. Verschoor rijdt sinds 2016 in de openwiel-klasses. Hij werd in zijn eerste seizoen toen hij in de Formule4 reed al snel vastgelegd door Red Bull.

 Verschoor reeg de zeges aaneen in de Formule4 Verschoor reeg de zeges aaneen in de Formule4 | Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

Hij pakte dat seizoen 10 zeges op rij en het kampioenschap. Een jaar later liet het Formule1-team de Benschopper al weer vallen uit de opleiding na een minder sprankelend seizoen in de Formule Renault.

Verschoor zit al in Bahrein om van 1 tot en met 3 maart namens MP te testen in de F3. Daar is 20 maart ook de eerste race van het seizoen.

KALENDER

Bahrein 20-22 maart
Zandvoort 1-3 mei
Barcelona 8-10 mei
Spielberg 3-5 juli
Silverstone 17-19 juli
Boedapest 31 juli - 2 augustus
Spa-Francorchamps 28-30 augustus
Monza 4-6 september
Sochi 25-27 september


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -