RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

IJsselmeervogels is klaar voor topper tegen AFC

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In de Tweede divisie speelt IJsselmeervogels zaterdag de topper in Amsterdam tegen AFC. Beide ploegen zijn de laatste weken in topvorm: de laatste vijf duels leverden zowel voor IJsselmeervogels als voor AFC 13 punten op. De Vogels staan nu tweede, AFC heeft twee punten minder en is vierde.
Stand aan kop:
1 HHC Hardenberg 22 45 (51-23)
2 IJsselmeervogels 22 44 (57-32)
3 Katwijk 22 43 (43-25)
4 AFC 22 42 (48-32)
5 Kozakken Boys 22 41 (37-27)

Vogels-trainer Gert Kruys heeft geen personele zorgen. "We hebben alles fit en we zijn er klaar voor." Zijn ploeg weet zich gesteund door een grote schare fans. "Volgens mij gaan er sowieso al vijf bussen mee", weet Kruys. Daarnaast zullen ongetwijfeld veel rooie fans op eigen gelegenheid naar Amsterdam afreizen, waardoor het zo maar zo kan zijn dat de Vogels-fans op Goed Genoeg in de meerderheid zullen zijn.

De wedstrijd AFC - IJsselmeervogels is voor AFC het begin van een nieuw tijdperk. Drie weken geleden werd afscheid genomen van het oude hoofdveld. De topper van zaterdag wordt voor het eerst op het nieuwe kunstgrasveld afgewerkt. De tribune langs het nieuwe hoofdveld is nog helemaal klaar.

HISTORIE
Eerder dit seizoen won IJsselmeervogels de thuiswedstrijd tegen AFC met 5-1. Verzachtende omstandigheid voor de Amsterdammers was toen dat clubarts Lex Swaan de week voor dat duel plotseling overleed, en de uitvaart een dag voor de wedstrijd had plaatsgevonden.

Inclusief een bekerduel troffen AFC en de Vogels elkaar zes keer eerder. Vier keer won IJsselmeervogels, twee keer ging de zege naar AFC. In Amsterdam wonnen beide ploegen één keer.

AFC verloor dit seizoen twee thuiswedstrijden. HHC Hardenberg en Scheveningen namen drie punten mee van Goed Genoeg. De Amsterdammers speelden dit seizoen al thuis tegen GVVV en Spakenburg. GVVV hield AFC op 1-1, tegen Spakenburg won de thuisploeg met 2-0.

OUDE BEKENDEN
De AFC-ers Patrick Zonneveld, Gévero Markiet, Djuric Ascencion en Fouad Belarbi hebben een verleden bij IJsselmeervogels. Topscorer Raily Ignacio speelde tussen 2011 en 2013 twee seizoenen voor Spakenburg.

Het duel tussen AFC en IJsselmeervogels begint zaterdag om 15.30 uur en is live te volgen in Namen & Rugnummer op Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -