RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Floortje Mackaij derde in Omloop Het Nieuwsblad: 'Lekker om zo te beginnen'

1/2
WOERDEN - Wielrenster Floortje Mackaij is derde geworden in de Omloop Het Nieuwsblad. De Woerdense zag de winst in de eerste Belgische voorjaarsklassieker van het jaar gaan naar Annemiek van Vleuten.

Het was een mooie koers"
Floortje Mackaij

De wereldkampioene kwam solo over de finish, nadat ze op de Kapelmuur de beslissende demarrage had geplaatst. Mackaij kwam terecht in een achtervolgende groep van vier met daarbij ook plaatsgenote Ellen van Dijk.

Van Vleuten behield in de slotkilometers haar voorsprong. De sprint bij de achtervolgers werd gewonnen door de Italiaanse Marta Bastianelli, vlak voor Mackaij. Van Dijk kwam in haar eerste wedstrijd na een bekkenbreuk als vijfde over de finish.

Met nog drie, vier kilometer te gaan wist ik dat het gat niet meer dicht ging"
Floortje Mackaij

"Het is heel lekker om zo te beginnen", reageert Mackaij in het radioprogramma Namen en Rugnummers. "En dat met deze omstandigheden. Het was een mooie koers. Vooral vanaf de Muur van Geraardsbergen ging het heel hard. Annemiek begon daar aan de boom te schudden en daar spatte het ook uit elkaar. Ik had me tot dan wel vrij rustig kunnen houden."

Floortje Mackaij was blij met de derde plek


Er stond geen maat op Van Vleuten. "Zij versnelde op het steile stuk van de Muur en was meteen vertrokken. Uiteindelijk ben ik zeker tevreden. Met nog drie, vier kilometer te gaan wist ik dat het gat niet meer dicht ging. Ik dacht toen nog hoe ik tweede kon worden. Ik kan nog wel goed aankomen, maar dit was een sprint met rensters die kapot waren."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -