IJsselmeervogels zakt weg na nederlaag, belangrijke zege GVVV, gelijkspel Spakenburg

© RTV Utrecht / Mark Kloostra
VEENENDAAL - Voor IJsselmeervogels was het een zure middag in de Tweede divisie. De Rooien zagen koploper HHC Hardenberg verliezen, maar verloren zelf van titelconcurrent AFC. GVVV pakte in de strijd tegen degradatie belangrijke punten. De Veenendalers draaiden bij Noordwijk een 1-0 achterstand om in een 3-1 zege. Spakenburg kwam tegen Jong Volendam niet verder dan 1-1.

RANGLIJST

IJsselmeervogels zakt met 44 punten van de tweede naar de vierde plek in de Tweede divisie. Katwijk is na de winst op HHC Hardenberg de nieuwe koploper met 46 punten. De nummers twee en drie, AFC en HHC Hardenberg, hebben 45 punten.
GVVV staat nu elfde op de ranglijst. Het gat met de degradatiezone is nu vergroot van twee naar drie punten. Spakenburg blijft in de veilige middenmoot staan. Met 34 punten uit 23 wedstrijden is het de nummer negen.

IJSSELMEERVOGELS ZAKT WEG

AFC had zich tegen IJsselmeervogels haast geen beter begin kunnen wensen. In de tweedee minuut krulde voormalig profvoetballer Robbert Schilder vanuit een vrije trap de 1-0 het doel in.
Precies zeventig minuten na de 1-0 kwam de 2-0 op het scorebord. Na voorbereidend werk van Raily Ignacio kon Yordi Teijsse de bal het doel in werken. De nederlaag betekende ook de eerste nederlaag sinds Gert Kruys aan het roer staat bij IJsselmeervogels.
2' Robbert Schilder [1-0]
70' Yordi Teijsse [2-0]
Verslaggever Mark Kloostra over de nederlaag van IJsselmeervogels

GVVV HAALT UIT IN LAATSTE TIEN MINUTEN

Het was wachten tot de tweede helft op het eerste doelpunt. Hoewel GVVV meer aanspraak maakte op de openingstreffer, was het Noordwijk dat op voorsprong kwam. Nick van Staveren was de gevierde man.
Uiteindelijk kreeg GVVV alsnog loon na werken. In de 81e minuut maakte Jeremy de Graaf de verdiende gelijkmaker. Vijf minuten later was het feest helemaal compleet. Met zijn tweede zorgde De Graaf voor de 2-1 en daarmee bekroonde hij zijn basisplaats. Vervolgens was het Berry Powel, die sinds 15 december van vorig jaar droog stond, die de 3-1 op het scorebord zette.
49' Nick van Staveren [1-0]
81' Jeremy de Graaf [1-1]
85' Jeremy de Graaf [2-1]
87' Berry Powel [3-1]
Verslaggever Bert Kous over de winst van GVVV

SPAKENBURG GEEFT VOORSPRONG WEG

Al snel wist Spakenburg de voorsprong te pakken in het thuisduel tegen hekkensluiter Jong FC Volendam. Aanvaller Robin Eindhoven kapte zich vrij en schoot de 1-0 binnen in de lange hoek. Dat was ook de ruststand, ondanks een grote hoeveelheid aan kansen voor de Blauwen.
Spakenburg viert de 1-0 voorsprong
Spakenburg viert de 1-0 voorsprong © Goalphoto.nl
In het tweede bedrijf kreeg Jong Volendam meer kansen en een kwartier voor tijd werd het dan ook 1-1. Dyllandro Panka wist uit een hoekschop de gelijkmaker te maken namens de beloftenploeg. Spakenburg ontsnapte daarna ook nog toen een afstandschot op de lat uiteen spatte.
Spakenburg creëerde diep in de extra tijd nog gevaar uit meerdere hoekschoppen, maar het bleef aan de Westmaat bij 1-1.
8' Robin Eindhoven [1-0]
75' Dyllandro Panka [1-1]
Een korte samenvatting van Spakenburg - Jong FC Volendam (door Arnold Schenk)