RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

DHSC verliest en ziet winnend Sportlust'46 koppositie pakken

1/3
WOERDEN/UTRECHT - In de Hoofdklasse A is DHSC de koppositie kwijtgeraakt aan Sportlust'46. De Utrechters liepen bij Achilles Veen (1-0) tegen de tweede nederlaag op rij aan, terwijl Sportlust de topper van SC Feyenoord (3-0) overtuigend won. De Woerdenaren wippen daardoor over DHSC en Feyenoord heen.

SLORDIG DHSC RAAKT KOP KWIJT

De aftrap werd vanwege een plotselinge windhoos even uitgesteld. De kansen waren er in de openingsfase over en weer. Een vrije trap van de thuisploeg belandde op de paal, terwijl Christian Gandu aan de andere kant de vingertoppen van de Achilles Veen-keeper vond.

 Achilles Veen - DHSC Achilles Veen - DHSC | Foto: RTV Utrecht / Robert Claus

Ook DHSC-doelman Niels Willemsen kon zich in de eerste helft nog onderscheiden. De Utrechters hadden het moeilijk met Achilles Veen, de nummer vijf van de competitie. Een kwartier na rust resulteerde dat in de 1-0 via Rťmon Koenen.

Een slotoffensief van DHSC (waar Jeffrey Sneijder als interim-trainer op de bank zat) kwam niet van de grond, want door slordig spel werden nauwelijks kansen gecreŽerd. Het betekent de vijfde uitnederlaag voor DHSC van dit seizoen en de tweede nederlaag op rij.

63' Rťmon Koenen [1-0]

Een korte samenvatting van Achilles Veen - DHSC (door Robert Claus)


SPORTLUST RUIM LANGS SC FEYENOORD

Voor de tweede keer in een week troffen Sportlust'46 en Feyenoord elkaar. Eerder deze week wonnen de Woerdenaren al met 2-0 in de districtsbeker en ook vandaag was Sportlust de betere.

Voor rust was Abdel El Hasnaoui trefzeker en na de pauze verruimden Remco de Weerd en Martijn Jansen de voorsprong van Sportlust. Nummer twee Feyenoord werd zo overtuigend verslagen.

Trainer Patrick Loenen zag zo concurrenten DHSC (38 punten), Feyenoord (37 punten), AZSV (34 punten) verliezen. Zelf staat Sportlust'46 met 39 punten bovenaan in de Hoofdklasse A. Kleine domper: de ploeg loopt op twee doelpunten de winst in de periodetitel mis.

16' Abdel El Hasnaoui [1-0]
59' Remco de Weerd [2-0]
70' Martijn Jansen [3-0]

EEMDIJK DOELPUNTLOOS GELIJK

Op eigen veld ontving Eemdijk in de Hoofdklasse B de mannen van Genemuiden. Dat duel eindigde zoals het begon, namelijk in 0-0. Eemdijk heeft uit 20 wedstrijden nu 41 behaald. Daarmee bezet de ploeg nog wel de tweede plaats achter koploper Staphorst.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -