RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

IJsselmeervogels slaat allesbehalve toe in titelstrijd: 'Werklust ontbrak'

1/3
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels had zaterdag de nieuwe koploper van de Tweede divisie kunnen zijn, met de nadruk op had. De Rooien verzuimden te winnen van titelconcurrent AFC, terwijl koploper HHC Hardenberg verloor van Katwijk. Volgens doelman Jaimy Schaap had de nederlaag vooral te maken met de werklust.

Ik kijk altijd naar hoe we hadden gestaan als we gewonnen"
Jaimy Schaap

Tegen AFC ging IJsselmeervogels zaterdag met 2-0 onderuit. "Wij hebben vandaag geen enkel moment gehad van 'er is iets te halen hier vandaag'. De inzet vandaag was minimaal van onze kant, de werklust ontbrak. Iedereen moet in de spiegel kijken. Het is zeker een verdiende overwinning voor hun", aldus doelman Schaap. Zijn ploeggenoot Gillian Justiana sluit zich hierbij aan. "AFC was scherper, we moeten er in zo'n wedstrijd bovenop zitten. Dat zaten we op bepaalde momenten niet."

"Ik geloof niet dat we het schepje erbovenop niet wilde doen, maar dat lukte gewoon niet", voegt Justiana er nog aan toe.

Jaimy Schaap: 'De trainer gaf in de rust al aan dat er een gelaten sfeer hing'


VOLGENDE WEEK BELANGRIJK
Volgende week neemt IJsselmeervogels het op tegen de kersverse koploper Katwijk. "We moeten dan winnen, anders haken we af in de titelstrijd", zegt Schaap.

IJsselmeervogels is door de nederlaag gezakt van de tweede naar de vierde plek. De Rooien hebben 44 punten, koploper Katwijk heeft er 46. HHC Hardenberg en AFC staan er tussen in met 45 punten. "Ik kijk altijd naar hoe we hadden gestaan als we gewonnen hadden, dus dat maakt het extra zuur", aldus Schaap. "Het seizoen is nog niet voorbij, we hebben nog genoeg kansen", besluit Justiana.

Gillian Justiana baalde vooral van de vroege tegentreffer


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -