RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hoolwerf wint Marathoncup én jongerenklassement: 'Dit had ik nooit verwacht'

1/2
EEMDIJK - Schaatser Bart Hoolwerf kwam zaterdag juichend als tweede over de streep bij de finale van de KPN Marathoncup. De Eemdijker verloor weliswaar in de sprint van teamgenoot en ritwinnaar Gary Hekman, maar er was alle reden voor een feestje.

RTV Utrecht sprak met winnaar Bart Hoolwerf


JONGE WINNAAR
Voor aanvang van de finale was Hoolwerf - met een riante voorsprong op de concurrentie - namelijk al zeker van de eindzege in het algemeen klassement van de Marathoncup. Een bijzondere overwinning, zeker gezien het feit dat Hoolwerf de op-twee-na-jongste Cupwinnaar ooit is. Alleen Emiel Hopman (20 jaar, 1984) en Richard van Kempen (21 jaar, 1986) waren jonger toen zij wonnen.

"Dat geeft wel aan dat ik dit seizoen wat bijzonders heb gedaan", vertelde Hoolwerf aan RTV Utrecht. "Het niveau is zo verschrikkelijk hoog, ook de kleinere ploegen kunnen meedoen in de finales. Daardoor zijn er enorm veel massasprints. Dat ik nu, op 22-jarige leeftijd, de cup win en ook het jongerenklassement had ik nooit verwacht."

Het liefst had ik ook wat klassiekers op natuurijs in Nederland gereden"
Bart Hoolwerf

Vorig seizoen pakte Hoolwerf al de winst in het jongerenklassement, toen volgde hij broer Evert op. Dit jaar pakt hij opnieuw de winst in het jongerenklassement en bovendien is hij pas de tweede schaatser die zowel het jongeren- als algemeen klassement wint. Eerder lukte dat alleen voormalig ploeggenoot Crispijn Ariëns.

NATUURIJS
Voor Hoolwerf betekende de winst een geweldige afsluiting van zijn schaatsseizoen, dat er nu opzit. "Het liefst had ik natuurlijk ook nog wat klassiekers op natuurijs gereden in Nederland, maar dat laat het weer helaas niet toe."

Bekijk hieronder een samenvatting van de KPN Marathoncup-finale:Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -