RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van den Brom oordeelt hard: 'We zijn weggespeeld door RKC'

1/2
UTRECHT - John van den Brom maakt zich zorgen na de 2-1 nederlaag bij hekkensluiter RKC Waalwijk. "We zijn weggespeeld door RKC", sprak de FC Utrecht-trainer na afloop in gesprek met RTV Utrecht.

Renť van den Berg in gesprek met John van den Brom


"Vanmiddag was het onacceptabel. Alleen het eerste kwartier hebben we ze goed onder druk gezet. Daaruit creŽerden we kansen", vertelde Van den Brom. Een van de kansen werd omgezet in een goal. Gyrano Kerk, clubtopscorer, maakte zijn tiende van het seizoen. "Daarna denk je: 'hou dat vast'. Blijf met die intensiteit en arbeid in de wedstrijd zitten. Daar zijn we niet in geslaagd. We zijn weggespeeld door RKC. Niet op basis van voetbal, maar alles wat bij een wedstrijd hoort. Dat kan niet. Hierdoor maak ik mij zorgen over de groep."

Het leek of de spelers met een zak aardappelen op de rug liepen"
John van den Brom

De Amersfoorter verwijt zichzelf dat hij een elftal neerzette dat daartoe niet in staat was. "De basis is dat je meer moet geven dan de tegenstander. Als je dat doet, hebben wij genoeg kwaliteit. Valt dat weg, dan lijkt het of ze met een zak aardappelen op de rug lopen. Dat heb ik vanmiddag een uur gezien. Onherkenbaar."

WISSELS
Een halfuur voor het einde van het duel koos Van den Brom voor een dubbele wissel. Aanvallers Issah Abass en Kristoffer Peterson verlieten het veld voor middenvelders Joris van Overeem en Bart Ramselaar. Na dit moment ging het fout voor de Domstedelingen, RKC scoorde twee keer. Volgens Van den Brom lag dit niet aan de wissels. "We wilden controle terugkrijgen. Joris is daar een ideale speler voor. Bart kan vanuit de controle een goede extra middenvelder zijn en als het moet de rol van buitenspeler vervullen. Dat heeft hij vaker gedaan."

BEKERDUEL AJAX
Aankomende woensdag wacht de halve finale van de KNVB-beker tegen Ajax. Ook dit was geen oorzaak van het verlies meent Van den Brom. "Dat is gelul. We konden een stap maken op de ranglijst. Tuurlijk weet ik ook dat we er tegen Ajax staan", besloot hij zuchtend.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -