RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Stralende gezichten bij Hercules: 'Stiekem aan periodetitel denken'

1/5
HOOGLAND - Op sportpark Voordorp zijn de laatste weken stralende gezichten te zien. De ploeg van Jochem Twisker won de afgelopen vier thuisduels, waaronder zondag tegen ADO'20 (4-2). "We mogen stiekem aan wat positieve dingen denken, zoals een tweede periode."

Arnold Schenk in gesprek met Jochem Twisker


Twisker vindt dat zijn ploeg gegroeid is. Dat zit niet alleen in thuiswedstrijden, want ook in uitduels werd beter gevoetbald volgens de trainer. "We mogen stiekem aan wat positieve dingen denken, zoals een tweede periode waar je nu aansluit bij de bovensten. Zoiets hadden we aan het begin van het seizoen ingeschat." Hercules staat derde in de tweede periode. Alleen Jong ADO Den Haag en EVV staan hoger met een punt meer.

Bjorn van Gorkom: "Het vertrouwen wás minder na een paar slechte resultaten, terwijl we redelijk voetbalden"


VERTROUWEN
Bjorn van Gorkom, de maker van de 2-2, ziet dat zijn ploeg meer vertrouwen krijgt. "Dat wás minder na een paar slechte resultaten, terwijl we redelijk voetbalden." Na 21 wedstrijden staat Hercules op de negende plek met 27 punten. Het gat met de gevarenzone is slechts drie punten. Ook de verschillen met een aantal teams boven Hercules zijn niet groot. Van Gorkom: "Wat we af en toe tegen de bovenste ploegen laten zien, zegt dat we minstens gelijkwaardig zijn."

We zijn minstens gelijkwaardig aan de bovenste ploegen"
Bjorn van Gorkom

HOOGLAND
Bij Hoogland was er allerminst sprake van een jubelstemming. De ploeg van Raymond Prins verloor met ruime cijfers van Dongen: 4-0. "Zij komen twee keer in de zestien en scoren twee keer. Wij dekken niet eens slecht, maar we dekken überhaupt niet. De 3-0 was ongelukkig."

Raymond Prins: "Wij dekken niet eens slecht, maar we dekken überhaupt niet"


Prins keek in de rust al vooruit naar de volgende wedstrijd. Zijn ploeg heeft een aantal spelers op scherp staan en waakte daarom voor schorsingen. Prins kan volgende week waarschijnlijk geen beroep doen op Frank Voorwald. Hij viel uit met een verrekking in z'n hamstring en verwacht een paar weken uit de roulatie te zijn.

Pieter Tammens sprak ook met captain Frank Voorwald


BLESSURES
Voorwald maakt de lijst met geblesseerden, met Stijn Mossink, Martijn Koelewijn, Coen Heus en Martijn Schilthuis, bij Hoogland nog langer. Prins: "We doen onderin mee en dan krijg je meer blessures, want je loopt met z'n allen op de toppen van je kunnen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -