RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van den Brom over bekerduel: 'AZ, Heracles en Getafe hebben laten zien hoe je Ajax kunt kloppen'

1/2
UTRECHT - Hoe krijgt FC Utrecht de wisselvalligheid er uit? Dat is de grote vraag in de aanloop naar de bekerwedstrijd tegen Ajax, van woensdag. Na de wanvertoningen tegen FC Twente en RKC is de analyse van trainer John van den Brom in elk geval duidelijk. "Als we de energie leveren die we zondag hebben geleverd zijn we een hele matige ploeg. Wij vinden dat we veel beter kunnen als tegen RKC, daar ben ik van overtuigd. Het is zaak om in relatief korte tijd het tij te keren en zorgen dat je er tegen Ajax staat."

De wedstrijden tegen RKC en FC Twente stonden niet zich. FC Utrecht liet dit seizoen al vaker punten liggen in slechte wedstrijden tegen ploegen die lager ingeschaald worden. "Ik spreek niet zo snel mijn zorgen uit op basis van één wedstrijd die je verliest, maar het is te vaak gebeurd", zegt Van den Brom daarover. "Ook in periodes van wedstrijden is het verval te groot. Die jongens weten dat ook. Als trainer ben je op zoek naar het knopje om aan te zetten en aan te houden zodat ze succesvol zijn met zijn allen.

Van den Brom: "Het is zaak het tij te keren en te zorgen dat je er tegen Ajax staat"


Van den Brom kondigde zondag al aan dat hij tegen Ajax wijzigingen zal doorvoeren in de opstelling. Vooruitblikkend op de bekerwedstrijd herhaalt hij dat en steekt daarbij de hand in eigen boezem. "Ik vraag me af of ik het juiste elftal had opgesteld om die wedstrijd te winnen. De conclusie is dat dat zondag niet zo was en dat je misschien voor andere types had moeten kiezen om die wedstrijd door te komen."

SNELHEID
Zondag zag Van den Brom Ajax - AZ, en heeft daar gezien hoe Ajax verslagen kan worden. "AZ heeft zondag laten zien hoe je Ajax moet benaderen om succesvol te zijn", zegt de Utrecht-trainer. "Hetzelfde geldt voor Getafe, die deden op een hele andere manier. Heracles deed het weer op een andere manier." Maar de grote constante is spelen vanuit een gesloten organisatie en gokken op je snelle aanvallers. "En die hebben wij ook."

Dat vond ik best wel leuk. Het was voor mij de eerste keer"
Van den Brom over gesprek met supporters

Maandagavond sprak Van den Brom met de supporters. Zij waren zondag aanvankelijk van plan de spelersbus op te wachten bij het stadion, maar kozen ervoor om het gesprek aan te gaan. "Dat vond ik best wel leuk. Het was voor mij de eerste keer. De lucht was heel snel weer blauw om met die mensen vooruit te kijken. Ze hebben ons nog nooit laten vallen en dat zullen ze nu ook niet doen. Ik heb best wel een leuke avond gehad."

Op de vraag of het welslagen van het seizoen afhangt van de wedstrijd tegen Ajax, is Van den Brom stellig. "Winnen we, dan hebben we nog steeds niks. Je moet die finale winnen, anders heb je nog steeds niks, net als nu. De competitie is een doel apart. Daarin moeten we ook tot het einde vechten om ons te kwalificeren voor Europees voetbal, dus zoveel verandert er niet."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -