RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nederlands elftal loot Italië in komende Nations League

UTRECHT/ABCOUDE - Het Nederlands voetbalelftal neemt het later dit jaar tijdens de tweede editie van de Nations League op tegen ItaliŽ, BosniŽ-Herzegovina en Polen. Dat is dinsdag door loting bepaald in Amsterdam.

GROEPSHOOFD
Oranje is groepshoofd in poule 1 van divisie A. De Nations League gaat op 3 september van start. De vier groepswinnaars uit divisie A plaatsen zich voor de finaleronde van de Nations League, die van 2 tot en met 6 juni volgend jaar op het programma staat.

Het Nederlands elftal, met FC Utrecht-keeper Jeroen Zoet en verdediger Matthijs de Ligt uit Abcoude vaak in de selectie, eindigde vorig jaar als tweede in de eerste editie van de Nations League, de competitie voor landenploegen die veel oefenwedstrijden vervangt. In de finale bleek Portugal te sterk (1-0).

EERST EK
De opzet van de tweede editie van de Nations League is wat aangepast. Oranje speelt daardoor nu niet tegen twee maar tegen drie tegenstanders in de groepsfase, dus nu zes in plaats van vier duels.

Voordat de Nations League begint, is komende zomer eerst nog het EK. Nederland speelt daarin tegen OekraÔne en Oostenrijk. De derde tegenstander is nog niet bekend. In aanloop naar het EK oefent de selectie van bondscoach Ronald Koeman deze maand tegen de Verenigde Staten en Spanje, in mei tegen Griekenland en in juni tegen Wales.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -