RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

John van den Brom: "Alles klopte vandaag"

1/6
UTRECHT - De ontlading was groot in de Galgenwaard, nadat FC Utrecht zich ten koste van Ajax had geplaatst voor de finale van de KNVB beker. "Alles klopte en die jongens hebben gevochten als leeuwen. Voor die ontlading in het stadion, daar doe je het voor", aldus trainer John van den Brom na afloop.

Voor veel mensen zal de prestatie van FC Utrecht als een verrassing komen, drie dagen na de blamage bij RKC. "Ik had zondag al gezegd dat we er vandaag zouden staan", zegt Van den Brom. "Niet dat we zouden winnen, maar alles klopte vandaag. We hebben heel gedisciplineerd gespeeld. We hebben de ruimte die Ajax weggeeft optimaal benut."

"We hebben de ruimte die Ajax weggeeft optimaal benut"


Van den Brom roemde ook de rol van de supporters. "Dat begon al toen we vanmiddag naar het hotel gingen. En de weg hier naartoe, ik heb best veel meegemaakt, maar wat de supporters vandaag voor ons gedaan hebben, daar krijg ik nu weer kippenvel van."

 "Supporters waren fantastisch" | Foto: Fotostudio RedGreenBlue

VAN DE STREEK
"We hebben gepiekt op het juiste moment", zegt doelpuntenmaker Sander van de Streek. "Als we dit elke week kunnen opbrengen, kunnen we van iedereen winnen", blikt de middenvelder nog even terug op de slechte wedstrijden tegen FC Twente en RKC. "Maar dat is makkelijker gezegd als gedaan."

"Als we dit elke week kunnen opbrengen, kunnen we van iedereen winnen"


"Vandaag pakte het goed uit, maar we hebben vooral op de counter gespeeld. En dat kan niet tegen elke ploeg", stelt Van de Streek over het tactisch plan. "Er zijn ook ploegen die ons het spel laten maken."

VAN OVEREEM
Joris van Overeem keerde voor de clash tegen Ajax terug in de basis. "In de warming-up had ik het even zwaar. Ik was toch vijf weken niet gestart. In de wedstrijd had ik er geen last meer van."

Toch lijkt het erop dat FC Utrecht mét Van Overeem beter speelt. "Ik moet zeggen als ik met Maher op het middenveld sta, dat we de strijd negen van de tien keer winnen op het middenveld. En dat heb je wel nodig om wedstrijden te winnen."

"Het vertrouwen was groot"


Van Overeem had geen moment het gevoel gehad dat het mis kon gaan. "Het vertrouwen was er al anderhalf uur voor de wedstrijd, met die erehaag. We zeiden in de bus tegen elkaar dat het strijdplan overboord kon. We moesten erop klappen."

 Over Sean Klaiber: Over Sean Klaiber: "Hij is heel belangrijk voor ons." | Foto: Fotostudio RedGreenBlue

Over de gele kaart en schorsing van Sean Klaiber was Van Overeem helder. "Heel sneu, maar ik hoop dat hij beseffen dat we zonder hem de finale niet gehaald zouden hebben. Hij is heel belangrijk voor ons."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -