RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

IJsselmeervogels mogelijk zonder topscorer in topper

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels moet in het in de topper in de Tweede divisie tegen Katwijk mogelijk doen zonder topscorer Danny van den Meiracker. De spits van de Vogels is licht geblesseerd. Ook over centrumverdediger Kevin van Diermen bestaan twijfels.

IJsselmeervogels - Katwijk is het duel tussen de nummers vier en één van de Tweede divisie. De achterstand van de ploeg van Gert Kruys is slechts twee punten. De verschillen zijn sowieso klein. Na 23 duels staat nummer zes Rijnsburgse Boys op slechts vier punten van koploper Katwijk.

HISTORIE
Katwijk maakt pas sinds halverwege de jaren '90 deel uit van de amateurelite van Nederland. Daardoor speelden de Vogels en Katwijk pas 25 keer tegen elkaar. IJsselmeervogels won negen keer, Katwijk acht keer. Op de Westmaat, zaterdag het toneel van de topper, wonnen de Vogels vier keer, Katwijk drie. Vijf keer werd het gelijk.
Bert Kous doet namen Radio M Utrecht vanaf 15.30 uur live verslag van de wedstrijd, in het programa Namen & Rugnummers.
Eerder dit seizoen won Katwijk thuis met 2-1. Aanvoerder Robert Susan maakte in de 88e minuut de winnende, nadat Achmed el Azzouti namens de Vogels de door Marciano Mengerink opgelopen achterstand had gerepareerd.

OUDE BEKENDEN
Katwijk-trainer Jan Zoutman was van januari 2010 tot maart 2013 trainer van IJsselmeervogels. Onder zijn leiding werden de Vogels in 2010 en 2011 landskampioen bij de amateurs. In maart 2013 werd hij wegens tegenvallende resultaten ontslagen. Zijn opvolger was de huidige IJsselmeervogels-trainer Gert Kruys.

Verdediger Bennie van Noord van Katwijk speelde van 2012 tot 2015 voor IJsselmeervogels. Topscorer Marciano Mengerink gaf in 2013 als speler van SDV Barneveld zijn ja-woord aan de Vogels, maar zag af van een overgang toen hij een aanbieding kreeg van het Engelse Barnet. Dit tot grote woede van de clubleiding van de Bunschotense club.

Het Katwijk-trio Jan Willem Tesselaar, Bart Sinteur en Rick van der Meer speelde voor Jong FC Utrecht. Aanvaller Mike van der Ban maakte onlangs bekend dat hij volgend seizoen overstapt naar IJsselmeervogels.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -