RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mark van der Maarel: 'Soms zijn wij voer voor psychologen'


UTRECHT - Vier dagen na de overwinning op Ajax moet FC Utrecht weer met beide benen op de grond staan. Nu Sparta naar de Galgenwaard komt, is er de ploeg van John van den Brom alles aan gelegen om het Twente- en RKC-scenario buiten de deur te houden. Want in die twee duels speelde FC Utrecht ronduit slecht.

"Waar dat aan ligt is ongrijpbaar, we hebben er veel over gesproken", zegt verdediger Mark van der Maarel. "En dat is er woensdag aardig uitgekomen. Nu is het aan ons om de lijn door te trekken. Als we dezelfde energie op de mat kunnen leggen zijn wij een behoorlijke tegenstander om te verslaan denk ik."

Maar toch, je mag aannemen dat de wil er tegen FC Twente en RKC ook was. En toen ging het totaal niet. "Het is voer voor psychologen. Als dat antwoord duidelijk was, was het niet gebeurd", stelt Van der Maarel. "Dat gebeurt ook bij andere ploegen. Het is geen onwil, en het is moeilijk te vatten. Het zijn dure lessen gebleken. We hebben ervan geleerd, dat durf ik wel te zeggen."

FC Twente en RKC waren dure lessen. Daar hebben we van geleerd"
Mark van der Maarel

De wedstrijd tegen Ajax moet dan ook nog wel uit de hoofden, weet Van der Maarel. "Vandaag ben je er nog wel mee bezig allemaal, maar nu gaat langzamerhand het vizier op zondag." Fysiek maakt hij zich geen zorgen. "De benen zijn nog wat stram, maar dat komt wel goed."

CENTRUMVERDEDIGER
Mark van der Maarel werd bij FC Utrecht groot als vleugelverdediger. Meestal op rechts, soms ook op links. Centraal speelde hij alleen in noodgevallen. Woensdag tegen Ajax verkoos John van den Brom hem boven Urby Emanuelson en Van der Maarel speelde een topwedstrijd: een nieuwe centrumverdediger lijkt geboren. "Ik heb inderdaad veel als back gespeeld, maar vroeger was ik vaak centrale verdediger", zegt Van der Maarel daarover. "Tegen Ajax ging het behoorlijk, nu is het afwachten waar ik zondag sta."

"De benen zijn nog wat stram, maar dat komt wel goed"


Door de schorsing van Sean Klaber lijkt Van der Maarel zich voor de bekerfinale op 19 april te mogen richten op de rechtsbackpositie. "Dat zien we tegen die tijd wel, dat is nog ver weg. Nu moet eerst de focus op zondag."

BIJGELOOF
Sporters zijn vaak bijgelovig. Je zou je daarom kunnen voorstellen dat FC Utrecht zondag tegen Sparta ook in het wit wil spelen, net als tegen Ajax. "Sporters kunnen wel een lichte vorm van autisme en bijgeloof hebben", erkent Van der Maarel. "Maar uit tegen Twente ging het in het wit niet goed. Aan de andere kant: we hebben dit kalenderjaar in het wit nog niet verloren, dus misschien moeten we het zondag toch maar doen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -