RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eemdijk verliest topper, zakelijke zege koploper Sportlust'46

1/2
EEMDIJK/WOERDEN - Eemdijk bleek in de Hoofdklasse B een maatje te klein in de topper tegen Staphorst. De nummer twee ging op bezoek bij de koploper met 3-0 onderuit. In de Hoofdklasse A boekte Sportlust'46 een zakelijke zege op Achilles'29. DHSC won pas in blessuretijd van een tiental van Zwaluwen.

Een korte samenvatting van Staphorst - Eemdijk (door Mark Kloostra)


EEMDIJK MAATJE TE KLEIN

Eemdijk begon dramatisch aan de topper. Middenvelder Rafik El Hamdi zag de bal in de eerste minuut ongelukkig van zijn voet stuiten, waarna hij balverlies leed en Johnny de Vries Staphorst direct op 1-0 kon zetten. Ook in het vervolg van de eerste helft had Eemdijk de nodige moeite met de verdedigende stellingen van Staphorst.

Ook in de tweede helft had Eemdijk weinig in te brengen tegen de koploper. Staphorst kreeg meerdere grote kansen, maar verzuimde de genadeklap toe te dienen aan de Diekers van trainer Willem Romp. Een klein kwartier voor rust gebeurde dat toch, toen een schot van Brakke via-via in het doel belandde: 3-0.

De achterstand van Eemdijk op Staphorst groeit door de nederlaag van drie naar zes punten.

2' Johnny de Vries [1-0]
45' Martijn Brakke [2-0]
76' Martijn Brakke [3-0]

SPORTLUST BLIJFT KOPLOPER NA EENVOUDIGE ZEGE

Koploper Sportlust'46 had in de Hoofdklasse A geen problemen met hekkensluiter Achilles'29. In Groesbeek waren de Woerdenaren met 3-0 te sterk.

Via Glenn Geefshuijsen en Rick Wils was het binnen twintig minuten al 2-0. Na rust bepaalde Mark van der Weijden de eindstand op 3-0. Sportlust'46 behoudt daardoor de koppositie, met een punt voorsprong op DHSC. Concurrent AZSV verloor en haakt voor nu af in de titelstrijd.

8' Glenn Geefshuijsen [0-1]
20' Rick Wils [0-2]
49' Mark van der Weijden [0-3]

DHSC ONTSNAPT AAN PUNTVERLIES

Op Sportpark Wesley Sneijder is DHSC tegen Zwaluwen ontsnapt aan duur puntverlies. De Utrechters speelden bijna een uur lang tegen tien man, maar wisten maar niet te scoren.

Zwaluwen kreeg met een man minder ook nog een strafschop, maar die werd kort na rust gemist. De bal belandde op de lat. Het slotoffensief van DHSC had pas diep in blessuretijd resultaat: Tommy de Klein wist in de vierde minuut van de extra tijd de 1-0 te scoren.

Door de overwinning blijft het DHSC van interim-trainer Jeffrey Sneijder in het spoor van koploper Sportlust'46. Het verschil is slechts ťťn punt (42 om 41).

94' Tommy de Klein [1-0]


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -