RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eemdijk geeft titelstrijd niet op na nederlaag: 'Even in de wachtrij'

1/3
EEMDIJK - Bij Eemdijk zijn de titelaspiraties in de Hoofdklasse B nog niet opgegeven. De Diekers verloren zaterdag met 3-0 de topper van Staphorst en moeten daardoor even pas op de plaats maken. Toch is de titelstrijd nog niet klaar. "Dat vind ik onzin. Als je volgende week zelf wint en zij verliezen van Swift, dan zegt iedereen dat we er weer bij zitten", zegt trainer Willem Romp.

In de tweede helft probeerden we wat om te zetten, maar dan moet je een beetje geluk hebben dat hij goed valt."
Willem Romp, trainer Eemdijk

Al binnen twee minuten stond Eemdijk op een 1-0 achterstand, na geblunder van Rafik El Hamdi en keeper Wouter Beukers. "Belachelijk", reageert Romp. "We hadden een duidelijk strijdplan besproken en dan geef je zo een goal weg..."

"Daarna kom je niet goed in de wedstrijd. De onderlinge afstanden waren te groot. Zij konden elke tweede bal opvangen, en dat is in hun kracht. We kregen nergens druk op de bal. De vroege wissel is lullig voor Rafik, want ik had ze alle elf naar de kant kunnen halen."

Willem Romp: "We werden totaal overklast"


"We werden totaal overklast. In de tweede helft probeerden we dat om te zetten, maar dan moet je een beetje geluk hebben dat hij goed valt. Die derde goal zegt genoeg, dan verdien je het hier niet om te winnen", aldus Romp.

ACHTER DE FEITEN AAN
Middenvelder Sjohn van Gulik noemt de wedstrijd ongelukkig. "Zo begonnen we ook", blikt hij terug. "Het was een dom moment aan het begin. We moeten niet zo opbouwen, en toch doen we het. Dat was een verkeerde keuze en dan loop je gelijk achter de feiten aan. De tweede goal is ook een persoonlijke fout, vind ik. In de tweede helft speel je een heel moeilijke wedstrijd."

Sjohn van Gulik: "Het zal van de komende wedstrijden afhangen of we nog mee gaan doen"


"Ik had het gevoel als je het kan opbrengen en vroeg een doelpunt maakt, dan was het misschien wat geworden", zegt Van Gulik over de tweede helft. "Het is een terechte uitslag, dat we met 3-0 hebben verloren. We stonden niet goed als team."

In de titelstrijd is Staphorst nu uitgelopen, het verschil is van drie gegroeid naar zes punten. "Het zal van de komende wedstrijden afhangen of we nog mee gaan doen. Alles is nog mogelijk, dus er kan van alles gebeuren. Na vandaag is het klote, maar je moet wel weer vooruit kijken. Het is wel de bedoeling dat we er volgende week weer staan", aldus de middenvelder.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -