Voetbalsters Oranje spelen opnieuw doelpuntloos gelijk

Shanice van de Sanden viel in (archieffoto)
Shanice van de Sanden viel in (archieffoto) © Geert Lommers
IJSSELSTEIN/NIEUWEGEIN - De Nederlandse voetbalsters hebben op het Tournoi de France ook hun tweede duel met 0-0 gelijkgespeeld. Ditmaal kwam Oranje, in Calais, niet tot scoren tegen Canada. Eerder speelden de voetbalsters al doelpuntloos gelijk tegen Brazilië.
Oranje kon gezien het wedstrijdbeeld tevreden zijn met een punt. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman speelde bijna de hele tweede helft met een speelster minder na een rode kaart voor keepster Lize Kop, die zich als derde keeper mocht laten zien.
De 21-jarige Kop, die pas haar tweede interland speelde, maakte in de 49e minuut net buiten het strafschopgebied een overtreding op de Canadese Nichelle Prince. Daardoor kon de Nieuwegeinse Sari van Veenendaal, de vaste keeper van de leeuwinnen, weer plaatsnemen onder de lat. Shanice van de Sanden uit IJsselstein begon de wedstrijd eveneens op de bank, maar mocht later ook invallen.
Op het WK speelde Nederland vorig jaar in de groepsfase ook tegen Canada en toen werd het 2-1. Lineth Beerensteyn maakte toen het winnende doelpunt. Canada verloor op het WK uiteindelijk in de achtste finales, Oranje werd tweede.
Dinsdag is Frankrijk de laatste tegenstander van Oranje. Wiegman gebruikt het toernooi in Frankrijk vooral om te experimenteren.