RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Fortissimo promoveert na ware handbalthriller naar Eredivisie

1/2
COTHEN - De handbalsters van Fortissimo zijn gepromoveerd naar de Eredivisie. De ploeg uit Cothen nam het in de laatste speelronde op tegen kampioen Kwiek en stelde in de allerlaatste seconde een punt veilig (30-30), waardoor het tweede wordt op de ranglijst van de Eerste Divisie.

Beluister de eindfase van het promotieduel van Fortissimo


Lang zag het daar niet naar uit voor Fortissimo, dat eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aanliep, nadat het in de openingsfase een 5-2 voorsprong weggaf en twee zevenmeters miste.

KAMPIOEN KWIEK
Kwiek, dat al enige tijd zeker was van het kampioenschap, stond bij rust met 13-15 voor en dus moest de ploeg uit Cothen vol aan de bak, om minstens een punt veilig te stellen. Dat zat zo: concurrent Southernhill/BFC won zaterdag en had dus de tweede plek, die recht geeft op directe promotie, van Fortissimo overgenomen.

Na de pauze leek Fortissimo zich steeds meer te realiseren dat het echt tot het gaatje moest gaan om minstens een zo felbegeerd punt uit het vuur te slepen tegen Kwiek, dat niet van plan was de punten cadeau te doen. Twee zevenmeters van aanvoerster Vivianne Hofman waren cruciaal in de eindfase, waardoor Fortissimo uitzicht bleef houden op een gelijke score.

SLOTFASE
Met nog een paar minuten op de klok ging het massaal toegestroomde publiek er eens goed voor zitten, bij een stand van 26-28. Fortissimo kwam op 28-28, maar vrijwel meteen daarna was het Kwiek dat weer scoorde. In de allerlaatste seconden van de promotiekraker was het Celine Vermaak die opstond aan de kant van Fortissimo en de 30-30 voor haar rekening nam, waardoor promotie naar de Eredivisie een feit was voor de ploeg uit Cothen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -