RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitblinker Ramselaar solliciteert naar basisplaats: 'Je moet niet té gretig zijn'

1/3
UTRECHT - Aan de hand van een uitblinkende Bart Ramselaar speelde FC Utrecht zondag Sparta (5-1) aan flarden. De Amersfoorter mocht weer eens in de basis beginnen van trainer John van den Brom en beschaamde dat vertrouwen niet, door zijn ploeg bij de hand te nemen met twee treffers.

Ik heb geleerd dat je niet té gretig moet zijn"
Bart Ramselaar

TUSSEN WAL EN SCHIP
Dat gaf een goed gevoel, zo gaf de 23-jarige middenvelder toe in gesprek met RTV Utrecht. De voorbije weken zat hij vaker op de bank dan dat hij mocht starten en in het bekerduel met Ajax maakte hij zelfs helemaal geen minuten. "Daarom ben ik blij dat ik vandaag mocht starten en hoe het is gegaan." Het was pas de twaalfde basisplaats voor Ramselaar, die vier keer als invaller binnen de lijnen kwam, dit seizoen.

Bart Ramselaar in gesprek met René van den Berg


Met zijn aanvallende impulsen was hij als vanouds belangrijk voor het elftal en nam hij de openingstreffer vlak voor rust voor zijn rekening. "Ik heb geleerd dat je niet té gretig moet zijn", aldus Ramselaar, die goed samenwerkte met spits Adrían Dalmau, die na een wekenlange absentie ook weer eens in de basis verscheen. "Ik wilde vandaag veel aansluiten bij de goal en Adrían weet dat ook. Vooraf hebben we daar veel met elkaar over gesproken."

CONCURRENTIESTRIJD
Het is de vraag of Ramselaar John van den Brom heeft overtuigd, met het oog op een basisplaats. De Amersfoorter heeft op het middenveld concurrentie van onder anderen Joris van Overeem, Sander van de Streek en mogelijk Kristoffer Peterson. "Natuurlijk wil ik zoveel mogelijk spelen, maar het is aan de trainer", vertelde Ramselaar, die wel toegaf te balen van zijn reserverol tegen Ajax. "Ik zou liegen als ik zei dat dat niet zo was, maar ben blij met wat ik vandaag heb laten zien."

Simon Gustafson (FC Utrecht): "Eindelijk een doelpunt vanuit open spel!"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -