RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Heldenrol voor Klaiber na bekerdrama: 'Ik hou van dit spelletje en daarom was ik zo emotioneel'

1/3
UTRECHT - Sean Klaiber revancheerde zich tegen Sparta (5-1) voor de schlemielige gele kaart in het midweekse bekerduel met Ajax. De FC Utrecht-verdediger moet de bekerfinale tegen Feyenoord daardoor aan zich voorbij laten gaan, maar daar was een paar dagen later niks van te merken.

"Natuurlijk was het moeilijk", erkende Klaiber tegenover René van den Berg. "Maar het leven gaat verder en we staan in de finale. Dat blijft natuurlijk fantastisch." De Nieuwegeiner was tegen Sparta bij diverse treffers betrokken en speelde het chagrijn op voortreffelijke wijze van zich af. Het slotakkoord was zelfs voor de verdediger, die de 5-0 voor zijn rekening nam.

Met een mooi afstandsschot, op aangeven van Adam Maher, spoelde Klaiber de vervelende nasmaak weg, die hij overhield aan het bekertreffen. 'Ik zeg vaker tegen Adam: "speel nou die bal naar mij, dan heb je een assist'. Nou hier is-ie", vertelde Klaiber lachend, die toch nog even inging op het voor hem veelbewogen duel met Ajax. "Ik hou zo veel van dit spelletje en daarom was ik ook zo emotioneel. Voor dit soort wedstrijden (de bekerfinale, red.) leef ik en train ik elke dag hard."

Sean Klaiber (FC Utrecht): "Het leven gaat verder en we staan in de finale"


Genoten van het spel, de dynamiek en mooie goals"
John van den Brom

VAN DEN BROM
De klinkende overwinning kon uiteraard ook op goedkeuring rekenen van trainer John van den Brom. "Zeker na het echec van vorige week tegen RKC", aldus de Amersfoorter tegenover RTV Utrecht. "Ook omdat het vandaag een totaal andere entourage was dan tegen woensdag tegen Ajax, in de beker. Ik heb vandaag zeker genoten; met name van het spel, de dynamiek en de mooie goals."

Enthousiast werd Van den Brom van het meespelen van Adrían Dalmau (die weer eens fit was) en de uitblinkersrollen van Bart Ramselaar, Simon Gustafson en Klaiber. "Adrían is een echte spits, Bart maakte twee geweldige goals en Simon vond ik de beste van het veld. Sean heeft een geweldige trap, dat heeft hij vaker laten zien. Het kon niet op vandaag."

Met de winst op Sparta sloot FC Utrecht een week af met veel succes. Het bereikte de finale van de KNVB Beker, won overtuigend van Sparta, maar toch blijft Van den Brom waken voor gemakzucht. "Want de week begon zondag hè", aldus Van den Brom, doelend op de zeperd waar de Domstedelingen tegenaan liepen in duel met RKC Waalwijk. FC Utrecht staat zesde en ontvangt komend weekend Vitesse.

John van den Brom in gesprek met René van den Berg


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -