RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tranen vloeien bij gepromoveerd Fortissimo na Houdini-act: 'Hoe dan?'

1/4
COTHEN - De tranen vloeiden rijkelijk bij Fortissimo, dat dankzij een ware Houdini-act promotie afdwong naar de Eredivisie. De handbalsters uit Cothen speelden in de slotseconden van het treffen met Kwiek toch nog gelijk en dus konden de betrokkenen hun emoties maar moeilijk in bedwang houden.

Celine Vermaak nam de beslissende treffer voor haar rekening: "Daarna ging het licht uit"


"Dit zit zó diep en is zó ongelofelijk", vertelde Fortissimo-speelster Maaike Jansen direct na afloop aan RTV Utrecht. Even daarvoor was haar ploeg een paar seconden voor tijd via een treffer van teamgenoot Celine Vermaak op 30-30 gekomen, waardoor promotie toch nog werd afgedwongen. "Hoe dan? Het is zo'n topseizoen geweest en hebben hiervoor zo hard gewerkt. We hebben onszelf beloond."

De hoofdrolspeelster zelf, Vermaak dus, nam de 30-30 voor haar rekening, maar kon zich van dat moment weinig meer herinneren. "Meteen daarna werd het zwart voor m'n ogen, maar na het laatste fluitsignaal besefte ik langzaam dat we gewoon gepromoveerd waren." Dat zal, aldus Vermaak, nog flink gevierd worden in de kantine van Fortissimo. "We gaan een flink feestje bouwen. Reken er maar op dat de kantine zal worden afgebroken!"

Meteen nadat ik scoorde werd het zwart voor m'n ogen"
Celine Vermaak

Maaike Jansen praat na met RTV Utrecht over de bizarre slotfase


Lang leek de promotiedroom van de Cothense handbalsters in duigen te vallen, want het was Kwiek dat bijna de hele wedstrijd de leiding had. Dat zag ook aanvoerster Vivianne Hofman, die zich een echte leider toonde, door haar ploeg op de beslissende momenten bij de hand te nemen. "Ik zat er niet helemaal lekker in, maar hoe meer druk er op kwam te staan, hoe beter ik ging spelen. In de slotfase hebben we ons met z'n allen opgericht."

Het was tekenend voor het seizoen dat Fortissimo doormaakt, vond Hofman. "Individueel zijn wij niet de sterksten, maar we zijn zo sterk doordat we er altijd met z'n allen achter staan. Vandaag ook nog met het publiek natuurlijk. De ontlading die loskwam na de laatste treffer was zo groots en mooi om te zien." Het maakt dat Fortissimo volgend seizoen uitkomt in de Eredivisie en dat is een droom die men in Cothen heel lang koesterde, weet ook coach Willem-Jan Ruder. "Alle ontlading na de spannende week die we gehad hebben, kwam er in één keer uit."

Willem-Jan Ruder in gesprek met RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -