RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Door de Lens van Ankie: Grote stoere mannen veranderen in emotionele kleine jongetjes

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Een feestje, zomaar op een doordeweekse dag. Woensdagavond zie ik samen met duizenden roodwitte fans hoe FC Utrecht de halve finale van de KNVB beker wint. De ontlading bij de spelers, en niet minder bij het publiek, nadat het eindsignaal geklonken heeft, is ontroerend om te zien. Grote stoere mannen veranderen in emotionele kleine jongetjes.

Sportfotografen zijn bevoorrechte mensen. Als fotograaf zit je op het veld en zie je alles van heel dichtbij. Niet alleen het spel, maar ook het publiek. Ik probeer mensen wel eens uit te leggen hoe het voelt om daar te zitten. Maar dat is nog helemaal nog niet zo gemakkelijk.

OLIFANTEN
Want hoe leg je uit hoe het is om anderhalf uur lang stil op een piepklein wankel klapstoeltje in weer en wind geconcentreerd door een telelens te staren naar tweeŽntwintig mannen die achter een bal aan rennen, terwijl de plastic bierglazen rakelings langs je hoofd vliegen en als waterbommetjes vlak naast je op de grond uit elkaar spatten, dikke vette spetters achterlatend op je camera, en het publiek achter je bulderend als een kudde olifanten die op je af komt rennen hun helden aanmoedigt?

Het is intens, en eerlijk gezegd ook wel een beetje verslavend. Maar het is bovenal echt ontzettend leuk. Alleen net als alles waar je te veel van krijgt, went het op den duur. Als je elke week langs een sportveld zit, wordt het toch 'gewoon'. En gelukkig zijn er dan opeens wedstrijden zoals deze: waar een ouderwets potje voetbal eindigt in waar volksfeest. En waar de vreugde na afloop zo groot is, dat je je als vanzelf ťťn voelt met het publiek en mee wilt feesten.

Natuurlijk was ik blij dat FC Utrecht won. Hoe kan het anders met zo'n uitzicht. Dit is wat de spelers zagen, dit is wat ik zag. Ik heb genoten!

 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -